Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Δεκάδες γονείς, ενώ έχουν καταθέσει αίτηση από τον Ιούνιο, δεν γνωρίζουν ακόμη, εάν θα πάρουν το παιδί τους στο δημοτικό σταθμό

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ο καθιερωμένος αγιασμός σ’ όλα τα σχολεία του Βύρωνα. 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης παρευρέθηκε στον αγιασμό των 3ου και 1ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα (Αγ. Τριάδας), και ευχήθηκε "καλή σχολική χρονιά" στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς .

Στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «για εμάς, σαν Δημοτική Αρχή τα θέματα παιδείας είναι βασική μας προτεραιότητα. Προετοιμάσαμε την έναρξη με συντήρηση των σχολείων, δηλαδή βαψίματα, διευθέτηση τουαλετών, διευθέτηση αυλών κλπ, ενώ για το σημαντικό θέμα της φύλαξης βάλαμε συναγερμούς σ’ όλα τα σχολεία και έχουμε έτοιμη την εργολαβία για τη σύνδεσή τους με το φυσικό αέριο».

Ο κ. Κατωπόδης, αναφέρθηκε επίσης και στη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών από τα σχολεία της πόλης, στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων («Άννα Συνοδινού»), στις 7 το απόγευμα.

Εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν σε διάφορα σχολεία της πόλης, τιμώντας με την παρουσία τους το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ασφαλώς οι ευχές και τα ωραία λόγια των αρμόδιων, υπουργών, δημάρχου, διευθυντών, δεν αρκούν για να έχουμε μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά, για όλα τα παιδιά που ζουν στην πόλη μας, χωρίς ταξικές και άλλες διακρίσεις, με ίδιες ευκαιρίες για όλους. 

Τα προβλήματα και αυτή την χρονιά στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της πόλης είναι εδώ για να θυμίζουν σε όλους μας ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα ακόμη ώστε όλα τα παιδιά, από τα βρέφη μέχρι την τελευταία τάξη του λυκείου, να έχουν θέση σε μια ενιαία διαδικασία με δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα από το παιδικό σταθμό, την προσχολική αγωγή και την εκπαίδευση. Σε σύγχρονα δημόσια κτήρια, με τις αναγκαίες υποδομές, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των παιδιών. Χωρίς ελλείψεις σε βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές. Χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, βιβλία, φροντιστήρια, στις μεγαλύτερες τάξεις.

Φαίνεται ότι αυτή τη χρονιά θα είναι λιγότερα τα προβλήματα στις ελλείψεις των εκπαιδευτικών. Προβλήματα ιδιαίτερα θα υπάρξουν σε δημοτικά σχολεία στις ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Στην πόλη μας οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν την 1η Σεπτέμβριου και δεκάδες γονείς, ενώ έχουν καταθέσει την αίτηση τους από τον Ιούνιο, δεν γνωρίζουν ακόμη εάν θα πάρουν το παιδί τους στο δημοτικό σταθμό, αφού τα αποτελέσματα δεν έχουν όλα ανακοινωθεί, ανεβάζοντας την αγωνία των γονιών στα ύψη. Ίσως είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στις 12 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος δεν έχει ανακοινώσει, πόσες αιτήσεις έγιναν, πόσα βρέφη και νήπια θα φιλοξενηθούν και πόσα παιδιά θα μείνουν απέξω. 

Υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που στεγάζονται σε νοικιασμένα κτήρια που δεν είναι και τα καλύτερα, όπως οι 1ος, 4ος και 5ος. Ενώ το κτήριο που νοικιάστηκε από το Δήμο για να λειτουργήσει παιδικός σταθμός και να φιλοξενήσει βρέφη στην οδό Δήλου στην περιοχή της Ανάληψης δεν είναι έτοιμο ακόμη. Προβλήματα θα εμφανιστούν και στην έλειψη προσωπικού σε ορισμένους σταθμούς με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν οι παιδαγωγικές αναλογίες μεταξύ παιδιών - παιδαγωγών. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου