Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Εργαζόμενοι Δήμου Βύρωνα: "ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, με σύγχρονες συνθήκες για τα παιδιά. Κανένας αποκλεισμός."

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Αναδημοσίευση από εδώ.
Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την έναρξη της καινούργιας χρονιάς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλωσορίζει όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς και τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας.

Βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο 15θήμερο λειτουργίας και οι γονείς που έχουν αιτηθεί θέση στους Δημοτικούς Σταθμούς για τα παιδιά τους, στο σύνολο τους δεν έχουν ενημερωθεί για το αν θα τα πάρουν και πότε τα παιδιά τους.

Η καθυστέρηση της δεύτερης κατανομής voucher από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. που διαχειρίζεται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι η μία πλευρά και γι’ αυτή την καθυστέρηση ευθύνεται η κυβέρνηση. 

Η άλλη είναι η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που ενώ θα μπορούσε να ανακοινώσει έναν σοβαρό αριθμό βρεφών και νηπίων που θα έρθουν στους σταθμούς, δεν το κάνει λέγοντας ότι περιμένει τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αυτή την στιγμή εξυπηρετούν το 50% της δυναμικότητας τους, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις(3ος/9ος Παιδικοί Σταθμοί).

Η Δημοτική Αρχή με αυτή την τακτική της, οδηγεί τους γονείς στους ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τους κρατάει «όμηρους» των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Μια ακόμη χρονιά οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Βύρωνα αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους, σοβαρά κτηριακά προβλήματα παρά τις όποιες παρεμβάσεις για την βελτίωση της εικόνας τους. Υπάρχουν Παιδικοί Σταθμοί που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια, άλλοι που θέλουν σοβαρές τεχνικές παρεμβάσεις, αντισεισμική - αντιπυρική θωράκιση κ.λ.π..

Πάγιο αίτημα μας η αναγνώριση της ευθύνης του κράτους απέναντι στην Προσχολική Αγωγή και η ανάγκη να δημιουργηθούν δημόσιες υποδομές για το σύνολο των βρεφών και των νηπίων. 

Καλούμε την Κεντρική Εξουσία και τον Δήμο να δημιουργήσουν τις αναγκαίες υποδομές, να εκπονηθεί πρόγραμμα επισκευών κ’ άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων(πολλάκις έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας).

Να δημιουργήσουν νέους Παιδικούς Σταθμούς για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες Βρεφών και Νηπίων. 

Να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. Η προκήρυξη για προσωπικό Ι.Δ.Ο.Χ. μέσω Ε.Σ.Π.Α. έχει καθυστερήσει τραγικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει βρεφικό τμήμα ελλείψει προσωπικού.

Διεκδικούμε Κρατικούς Δημόσιους ΔΩΡΕΑΝ Παιδικούς Σταθμούς με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των τροφείων, καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ στους Παιδικούς Σταθμούς, με σύγχρονες συνθήκες για τα παιδιά. Κανένας αποκλεισμός.

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Το Δ.Σ.
Σεπτέμβριος 2017

Πηγή: aftodioikisi.gr - 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου