Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (+ το χρονικό της δολοφονίας του Π. Φύσσα)

Αναδημοσίευση από εδώ.
Φωτο: EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου

Με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο 16/9 και κινητοποίηση στο Κερατσίνι στις 18/9 θα τιμηθεί η μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του, ενώ σε εξέλιξη είναι και η δίκη της Χρυσής Αυγής.


Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, οι οποίοι εκπροσωπούν πλήθος φορέων, ανακοίνωσαν ότι το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, θα ξεκινήσει διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων. Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει στις 8μμ με ελεύθερη είσοδο, συναυλία ενημέρωσης και στήριξης για τη δίκη κατά της Χ.Α. στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με διοργάνωση από την οικογένειά του, υπό τον τίτλο «4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο – «Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?»

Στη σκηνή θα βρεθούν τα συγκροτήματα Magic De Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Alex K &Stef (The Last Drive), Σπύρος Γραμμένος _ Spiros Grammenos, Fundracar Official, Taburo bota, Μύκητες. On decks: Ψ a.k.a. Θοδωρής Ψιψινιάδης.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ο οποίος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπος τον περασμένο Απρίλιο. «Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο εκπαιδευτήρια, αλλά και τόπος συντονισμού και οργάνωσης της εγκληματικής δράσης, που λειτουργούν ως ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου. Για τον λόγο αυτόν επιβάλλεται το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα» ανέφερε η κ. Κασκαρίκα. Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται διαρκής ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, που να αναδεικνύει την αγριότητα και τη βιαιότητας των ναζί.

Οι ομιλητές, Θανάσης Κούρκουλας από την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό», Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Παύλος Αντωνόπουλος (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά), Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» και Μάνος Σκούφογλου (Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων), τόνισαν πως, παρότι η Χρυσή Αυγή αναδιπλώθηκε, κάπως, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την εξέλιξη της δίκης της, συνεχίζονται επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό, τους Αμπελόκηπους και αλλού.

Επίσης, αναφέρθηκαν στη σημασία της συγκυρίας, όταν στις ΗΠΑ, «ο πλανητάρχης καλύπτει τους ναζί», στην Ευρώπη αποκτούν πολιτική επιρροή ακροδεξιά κόμματα, χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο, ενώ σε γεγονότα, όπως η γενοκτονία των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ, κανείς δεν μιλάει. Υποστήριξαν, δε, ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες με «απελάσεις, διώξεις, κρατήσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης» ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ert.gr - 11 Σεπτεμβρίου 2017

4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Το χρονικό

Αναδημοσίευση από εδώ.
Αφιέρωμα alfavita.gr
Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 o Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Το τραγικό γεγονός, θα γίνει η αφορμή για να ξεσπάσει ένα κύμα αντιδράσεων κατά της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά, που της επέτρεπε να δρα ανενόχλητη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα πογκρόμ κατά μεταναστών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων αλλά και οι επιθέσεις σε μέλη και οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, δεν ήταν αρκετά για την κυβέρνηση ώστε να οδηγήσει στη δικαιοσύνη την ρατσιστική και φασιστική δράση της ακροδεξιάς συμμορίας.

Με την κάλυψη της αστυνομίας αλλά και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος και στενός φίλος του Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος, υπέθαλπταν διαρκώς τα εγκλήματά της, υιοθετώντας μάλιστα και σε μεγάλο βαθμό τη ρητορεία και το λόγο της.

Μια κυβέρνηση που ήδη είχε φροντίσει να τοποθετήσει σε κομβικές θεσμικές θέσεις στελέχη της ακροδεξιάς όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μια κυβέρνηση, με ακροδεξιούς συμβούλους που υιοθέτησε τη θεωρία των δύο άκρων για να αντιμετωπίσει την εκλογική άνοδο της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Μια κυβέρνηση που τελικά όπλισε τα χέρια των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Π. Φύσσα.

Δύο χρόνια μετά, ο Παύλος Φύσσας αποτελεί σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα.

Η alfavita.gr παρουσιάζει ένα χρονολογικό αφιέρωμα από την ημέρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα μέχρι σήμερα που συμπληρώνεται ένας χρόνος.

Στο tag "Παύλος Φύσσας" θα δείτε όλες τις ανακοινώσεις, ψηφίσματα, ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί σε αυτόν τον ένα χρόνο.

18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο 45χρονος δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς συλλαμβάνεται και ομολογεί το έγκλημά του, ενώ ήδη αρχίζει και διαρρέεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο δράστης είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Η ίδια η οργάνωση εκδίδει δελτίο τύπου με το οποίο αρνείται την εμπλοκή της και διαμηνύει ότι θα προβεί σε μηνύσεις εναντίον όσων αναπαράγουν αυτή την είδηση.


Στην αντιφασιστική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά το γεγονός ακροδεξιά στοιχεία δίπλα από την αστυνομία πετάνε πέτρες στους διαδηλωτές. Η Χρυσή Αυγή αρνείται ακόμα την εμπλοκή της μέχρι την αποκαλυψη των παρακάτων φωτογραφικών ντοκουμέντων και βίντεο.

Γ. Ρουπακιάς: "Δεν ήμουν μέλος της Χρυσής Αυγής" - Η φωτογραφία τον διαψεύδει

Στο 0:31-0:32, με τη Χρυσαυγίτικη μαύρη μπλούζα στην πλάτη ο Γ. Ρουπακιάς, δολοφόνος του Π.Φύσσα


Το Κερατσίνι για δυο μέρες γίνεται το κέντρο των κινητοποιήσεων καθώς κατακλύζεται από χιλιάδες αγωνιστές και πολίτες που ζητούν την απομάκρυνση των νεοναζί από τη γειτονιά τους.

Η πρώτη κάλυψη απο τον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο 30χρονος αντιφασίστας Παύλος Φύσσας σκοτώθηκε για το ποδόσφαιρο


Βίντεο από την διαδήλωση στην Λαμία

Βίντεο από την διαδήλωση στην Πάτρα




Τις επόμενες ημέρες ξαφνικά τα ΜΜΕ "ανακαλύπτουν" και προβάλουν λεπτομέρειες από τη δράση της Χρυσής Αυγής, το παρελθόν των μελών της αλλά και τη σχέση τους με τον δολοφόνο και παλαιότερες δολοφονικές επιθέσεις.



Το βράδυ της Τετάρτης οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά ο δράστης η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013



Ωρα με την ώρα αποκαλύπτονται συγκλονιστικές ειδήσεις όπως Η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκεί πριν από τη συμπλοκή, σύμφωνα με μάρτυρα






Μαθητές στο 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013


Στη Νάπολη της Ιταλίας πανό για τον Φύσσα



Η ΔΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Παρίσι

Μασσαλία

Ρώμη

Μιλάνο

Ισπανία

Γερμανία

Ολλανδία

Σουηδία


Σάββατο 21 Σεπτεμρίου 2013




Λονδίνο

Στον αγώνα Ατρόμητος - Απόλλων

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013


Σύνταγμα


Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013




Βαρκελώνη

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013




Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013


Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013


Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013



Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013


Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013




Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστική διαδήλωση ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013


3 Ιανουαρίου 2014

Κερατσίνι

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014


31 Ιανουαρίου 2014

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι

14 Φεβρουαρίου 2014


Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014


Δευτέρα 14 Απριλίου 2014



Παρασκευή 18 Απριλίου




1 Μαϊου 2014

18 και 19 Σεπτεμβρίου 2014




alfavita.gr

Πηγή: alfavita.gr - 15 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου