Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η 28η συνάντηση διανομής προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" στο Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, των αντιλαϊκών μέτρων και η φορομπηχτική πολιτική στο εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων επιβάλλει στα κινήματα να συνεχίζουν τη δράση τους και να προσπαθούν για μία αλληλέγγυα οικονομία, η οποία θα παρακάμπτει τους μεσάζοντες και την αισχροκέρδεια της αγοράς.

Στις 7 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η 28η συνάντηση για διανομή προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες". Οι συμπολίτες μας που προπαραγγείλαν παρέλαβαν προϊόντα καλής ποιότητας, σε καλές τιμές απ’ ευθείας από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων.

Δεν επιδιώκουμε η δράση αυτή να λειτουργήσει ως άλλη μία λαϊκή αγορά στην πόλη. Ούτε ως μια αγορά που αρκετοί έμποροι και μεταπράτες εμφανίζονται ως παραγωγοί.

Αντίθετα αντιλαμβανόμαστε την διανομή προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες", ως μία συνάντηση παραγωγών και πολιτών/καταναλωτών, η οποία αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, του αμοιβαίου όφελους και του δίκαιου κέρδους. Για αυτό και επιδιώκουμε την προπαραγγελία των προϊόντων, η οποία απαιτεί τη συνειδητή συμμετοχή του πολίτη και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να γνωρίζει τις ποσότητες που θα διαθέσει και να διαμορφώσει όσο το δυνατό καλύτερη τιμή σε καλό και ποιοτικό προϊών.

Επιμένουμε πως η συμμετοχή των πολιτών στη δράση αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συκοφαντήσουν, να εμποδίσουν και να σταματήσουν τις δράσεις και το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες, το οποίο επιδιώκει να αναπτυχτεί μια αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, να συμβάλει για μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση των πολιτών. 

Σας καλούμε να στηρίξετε το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" στην πόλη μας, γιατί είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ:

Οι δράσεις του κινήματος υποχρέωσαν τα Σούπερ Μάρκετ και την «αγορά», να ρίξουν τις τιμές σε διάφορα προϊόντα και συγκράτησαν -ως ένα βαθμό- την άνοδο των τιμών σε προϊόντα διατροφής. Για αυτό τα κυκλώματα της αγοράς, κερδοσκόποι, οι διάφοροι μεσάζοντες και οι πολιτικοί τους προστάτες θέλουν οι δράσεις αυτές να σταματήσουν, να καταργηθούν. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνεχίζουν να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως αυτούς που ανελλιπώς για 28η φορά παρήγγειλαν και προμηθεύτηκαν ποιοτικά, φτηνά προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας ακόμη και όταν οι παραγγελίες τους είναι περιορισμένες στηρίζοντας με τον τρόπο τους το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες".

Συνεχίζουμε:
  • για την εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών τροφίμων
  • για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής, για την κάλυψη μέρους των αναγκών συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση
  • για να ρίξουμε το σπόρο της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας στην ελληνική κοινωνία
  • για να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση
  • για να μην έχουμε μεσάζοντες στις ζωές μας
  • για μία κοινωνία που τρέφει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 9 Οκτώβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου