Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μισθοί δημάρχων και περιφερειαρχών στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Τι μισθούς παίρνουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες στην Ελλάδα 


Μισθούς βασισμένους στο μισθολόγιο του Δημοσίου παίρνουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.

Οι μισθοί των δημοτικών εκπροσώπων είναι καθορισμένοι από σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι μισθοί των αιρετών (δημάρχων, αντιδημάρχων), όσο και οι αντιμισθίες που λαμβάνουν οι πρόεδροι των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων.

Αναλυτικά οι μισθοί ανά θέση-κατηγορία:


Να σημειωθεί ότι μέχρι 31.12.15, η αντιμισθία των περιφερειαρχών και των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων ήταν ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου (4.750 ευρώ), των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους ήταν ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων ήταν ισόποση με το 60%. Παράλληλα οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λάμβαναν το 40% αυτής.

Πηγη: Aftodioikisi. gr - 11 Οκτώβρη 2017


Υ.Γ. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤOY ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ oι άνθρωποι της τοπικής δημοτικής εξουσίας

Ενώ βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή, την εποχή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών και της οικονομικής κρίσης, όπου η φτώχεια, η ανεργία, η ελαστική εργασία, η επισφάλεια, η μείωση των μισθών και των συντάξεων τσακίζει κόκαλα. Όπου ο Δήμος υλοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης ετοιμάζεται να διαμορφώσει χώρο για τη διανομή συσσιτίου με κεσεδάκι σε συνανθρώπους μας. 

Σε αυτή την εποχή, σε αυτό το οικονομικό κοινωνικό περιβάλλον στο Δήμο Βύρωνα, η μισθοδοσία του Δημάρχου, των αντιδημάρχων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, των συμβούλων του Δημάρχου ( μετακλητή σύμβουλοι οικονομικών, τεχνικών, επικοινωνίας) και της Γ. Γραμματέα του Δήμου. 

Με δυο λόγια οι άνθρωποι της τοπικής δημοτικής εξουσίας κοστίζουν στους πολίτες πάνω από 200.οοο ευρώ το χρόνο. Πολλά η λίγα ας το κρήνη ο καθένας και η κάθε μια. 

Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα χρήματα της μισθοδοσίας των διορισμένων στελεχών της Δημοτικής επιχείρησης. 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ - 15 Οκτώβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου