Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας εταιρείας για διαγωνισμό έργων φυσικού αερίου σε κτήρια του Δήμου Βύρωνα

Αναδημοσίευση από εδώ.

“…Θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ή να χαρακτηριστεί σκανδαλώδης η εικόνα ενός τέτοιου διαγωνισμού…"

…λέει η εταιρία που πήρε μέρος σε διαγωνισμό "για την επιλογή αναδόχου προμήθειας και εγκατάστασης καυστήρων φυσικού αερίου σε δημοτικά κτίρια του δήμου Βύρωνα".

Με τίτλο «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ...», πήρα σήμερα από την εταιρία CosmoAerion ΕΠΕ την ακόλουθη καταγγελία - διαμαρτυρία. Η εταιρία μένει, προς το παρόν, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας (επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της), αφού η ένσταση κοστίζει 600 ευρώ (!!!), τα οποία θα χάσει αν απορριφθεί η ένσταση… Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, «η διαμαρτυρία έχει προωθηθεί και στον κ.κ. Δήμαρχο Βύρωνα αφού ο ίδιος προκήρυξε τον εν λόγω διαγωνισμό». Μην ξεχνάμε ότι είναι η δεύτερη, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, φορά που ένας συμμετέχων σε διαγωνισμό του δήμου Βύρωνα επί διοίκησης Κατωπόδη εκφράζει αντιρρήσεις ή/και υπόνοιες για το ΜΗ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ενός δημόσιου διαγωνισμού. «ΦΥΣΙΚΑ», κατά τα ήθη και έθιμα των «αριστερών» του Τσίπρα, την προηγούμενη φορά, στις διαμαρτυρίες εταιρίας για το έργο ανάπλασης των προσφυγικών του Καρέα, ουδεμία δημόσια απάντηση δόθηκε. Θυμηθείτε ΕΔΩ τη δεύτερη πράξη του "δράματος". Για να δούμε ΑΝ υπάρξει απάντηση αυτή τη φορά. Αναφέρει η εταιρία CosmoAerion ΕΠΕ:

Σχετικά με την «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 2017-2018» και κατά την οποία η εταιρεία μου έλαβε μέρος, σας ενημερώνω και διαμαρτύρομαι ως κάτωθι:

1. Σε κανένα σημείο της διακήρυξης δεν ζητείται ως είθισται η συγκεκριμενοποίηση του χρόνου εγγύησης υλικών και εργασιών. ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ αυτό ζητείται ξεκάθαρα.

2. Αναφέρεται πως θα πρέπει επί ποινή αποκλεισμού να περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων Υπεύθυνη Δήλωση την οποία επισυνάπτω και η οποία αναφέρει πως ο προσφερόμενος χρόνος εγγύησης των ειδών, θα τηρηθεί από τον Ανάδοχο.

3. Ο Ανάδοχος ΔΕΝ είναι ο αντιπρόσωπος επομένως δεν ορίζει ο ίδιος την εγγύηση, παρ’ όλα αυτά δεσμευτήκαμε πως θα τηρήσουμε τον δεδομένο χρόνο εγγύησης.

4. Αποκλείστηκε λοιπόν η εταιρεία μας από το διαγωνισμό αυτό διότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ συγκεκριμένος ο χρόνος εγγύησης, παρόλο που δεν ζητείται σε κανένα σημείο της προκήρυξης ως είθισται.

5. Από τις οχτώ (8) εταιρείες που μετείχαν στο διαγωνισμό οι έξι (6) είχαν αυτό ως παρατήρηση, η εταιρεία μας δε, είχε ΜΟΝΟΝ αυτή την παρατήρηση. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, αφού η έλλειψη αυτή ήταν γενικευμένη, να προβληματίσει την επιτροπή του διαγωνισμού για το ενδεχόμενο ασάφειας και ως εκ τούτου να αποδεχτεί μία συμπληρωματική πράξη διευκρίνησης.

6. Συνήθως αυτές οι εγγυήσεις επί ποινή αποκλεισμού απαιτούνται κατά την ανάληψη του έργου.

7. Δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό έργο και φυσικά πρόκειται για ένα σημαντικού ύψους ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, που ειδικά στις μέρες μας θα έπρεπε να δίδεται και να αξιοποιείται ουσιωδώς και όχι με άλλους τρόπους.

8. Θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ή να χαρακτηριστεί σκανδαλώδης η εικόνα ενός τέτοιου διαγωνισμού να εγκλωβίζεται αβίαστα σε δύο από τους οχτώ (8) υποψηφίους και μάλιστα για ανούσιους λόγους που απλά με μία συμπληρωματική πράξη διορθώνονται.

9. Δεν θα σταθώ στο γεγονός πως τόσο αβίαστα και για έναν τέτοιο λόγο η επιτροπή απέκλεισε μεταξύ άλλων την πλέον εξειδικευμένη εταιρεία εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, και τη μόνη εκ των υποψηφίων που είναι ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Αν ήμουν μέλος της επιτροπής και ειδικά πρόεδρος, θα ΕΠΙΔΕΙΩΚΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ τους ΑΚΥΡΩΝΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΛΟΓΟΥ.

10. Το πόσο ανούσιος είναι ο λόγος απόρριψης μας, αποδεικνύεται και από τη δήλωση του κ.κ. Πρόεδρου της Επιτροπής, κου Γλύκαντζη στον οποίο όταν αποτάθηκα προκειμένου να διαμαρτυρηθώ, ο οποίος μου απάντησε (άκουσον άκουσον) πως ακόμα και μία (1) ήμερα να είχα δώσει εγγύηση τότε όλα θα ήταν εν τάξει. Και μάλιστα αν ήμουν και μειοδότης θα μου ανέθεταν το έργο. Με ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ. Σήμερα που η Χώρα μαστίζεται και που το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ η διαχείριση αυτή είναι η βέλτιστη;

11. Αλλά ακόμα και αν θελήσουμε να εισέλθουμε στην ουσία του θέματος, στην εγγύηση δηλαδή, στην Ευρώπη που καλώς ή κακώς ανήκουμε, όλα αυτά είναι λυμένα. Επισυνάπτω επιστολή στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα πως όλα τα προϊόντα που διακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε το αναφέρουν είτε όχι, ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΥΟ (2) ΕΤΩΝ.

12. Κερασάκι στην τούρτα είναι ο πρωτοφανής τρόπος αποτροπής από ενδεχόμενη ένσταση. Εφόσον απορριφθεί η ένσταση μας, αυτό ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ €600,00. Σε καιρούς που οι εταιρείες αγωνίζονται για να ισορροπήσουν, να είναι εν τάξει με τις υποχρεώσεις τους και με τους εργαζόμενους τους. Αυτό δεν το έχω συναντήσει ΠΟΤΕ σε διαγωνισμό του Δημοσίου.

Για τους ως άνω λόγους, σας ενημερώνω πως δεν πρόκειται να υποβάλλω ένσταση αφού το κόστος είναι απαγορευτικό, επιφυλάσσομαι όμως για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Το θέμα θα γνωστοποιηθεί σε όλες τις σχετικές υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς.

Με εκτίμηση

Για την CosmoAerion ΕΠΕ
Χατζηνικολάου Ιωάννης
Χημικός Μηχανικός

Πηγή: kessariani-vironas.gr - 13 Οκτώβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου