Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων στα κοινωφελή

Αναδημοσίευση από εδώ.

Συνάδελφοι/ισσες

Για ακόμη μία φορά αποκαλύπτεται η βάρβαρη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και τοπικών δημοτικών αρχών, που σε πλήρη σύμπλευση με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σαρώνουν με το μνημονιακό οδοστρωτήρα τους τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Στρατηγική τους επιδίωξη είναι το χτύπημα της σταθερής εργασίας, η μείωση του μεροκάματου, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων, η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Αυτή τη στρατηγική προωθούν και μέσα από τα λεγόμενα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας, καταργώντας, το ίδιο το κράτος ως εργοδότης την εργατική νομοθεσία.

Φτάνουν στο σημείο να μην αναγνωρίζουν μόρια προϋπηρεσίας στους εργαζομένους στα οκτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ, ώστε να πάρουμε μέρος στις προκηρύξεις που θα γίνουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Δεν πρόκειται βεβαίως για παράλειψη του υπουργείου αλλά για καθαρή θέση της κυβέρνησης που συνεχίζει, με αρωγό την τοπική αυτοδιοίκηση -τοπικό κράτος-, να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως «ωφελούμενους» και όχι ως εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους Δήμους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα αν μας αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία, τότε αυτό θα σήμαινε αντιστοίχως ότι αναγνωρίζεται πως παρέχουμε απαραίτητες υπηρεσίες στους Δήμους, καλύπτουμε πάγιες ανάγκες, που χρειάζονται πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αντίστοιχα εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Δηλώνοντάς μας ως «ωφελούμενους» που «προσφέρουμε» στην τοπική κοινωνία και «κερδίζουμε» οι ίδιοι μόνο σε γνώσεις κι εμπειρία, «νομιμοποιείται» η κυβέρνηση σύμφωνα με το «νόμο του Μνημονίου και της εργασιακής εξαθλίωσης» να μας χαρτζιλικώνει με τον υποκατώτατο μισθό, χωρίς να αναγνωρίζει ειδικότητα, οικογενειακή κατάσταση, σπουδές, προϋπηρεσία. Σε όσους εργάζονται στη καθαριότητα, κοιμητήρια, κλπ, δεν καταβάλει επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ενώ μας ασφαλίζει με βαρέα ένσημα

Με τα προγράμματα αυτά διατηρείται το καθεστώς ανακύκλωσης των ανέργων!

Γι’ αυτό και η μείωση της ανεργίας το 2017 είναι πλασματική! Γιατί δεν αφορά σε άνοιγμα νέων μόνιμων θέσεων εργασίας αλλά σε επέκταση του καθεστώτος της ανακύκλωσης της ανεργίας μέσα από 8μηνα προγράμματα «επανακατάρτισης», «επανένταξης», «κοινωφελούς εργασίας», όπως και αν θέλουν να τα ονομάζουν. Πάνω σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα που εδραιώνεται με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός εκλιπαρεί το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο να έρθει να επενδύσει.

Συνάδελφοι/σσες

Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει! Και θα σπάσει μέσα από την ενότητα και την πάλη μας, για ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Χρειάζεται ενότητα όλων των εργαζομένων, αποφασιστικότητα για να πάει ο αγώνας μέχρι το τέλος, ενεργή στήριξη και σύμπραξη με όλους τους εργαζομένους στους Δήμους, ανεξαρτήτως εργασιακής σύμβασης.

Να μπουν επιθετικά τα αιτήματά μας για:
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ.
  • ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ΙΔΟΧ, ώστε να πάρουμε μέρος στις προκηρύξεις που θα γίνουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική τους απαντάμε με ΟΡΓΑΝΩΣΗ κι ΑΓΩΝΑ. Μέσα από μαζικές διαδικασίες να πάρουμε οι ίδιοι εργαζόμενοι τον αγώνα στα χέρια μας. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ.

Πηγή: https://protpatek.wordpress.com - 20 Νοέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου