Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Δημόσιες τοποθετήσεις για την απόφαση της δημοτικής αρχής Βύρωνα να κατασχέσει οφειλές απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοτών

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Θέλοντας να συμβάλλουμε στη συζήτηση περί των κατασχέσεων που ξεκίνησε η δημοτική αρχή, θα παραθέτουμε τους δεσμούς και τα κείμενα φορέων και δημοτών που τοποθετούνται για το ζήτημα και μας γνωστοποιούνται.

Ζητούμε να αναστείλει τώρα η δημοτική αρχή την απόφασή της προς τις τράπεζες για την αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη συμπολιτών μας προς τον Δήμο Βύρωνα.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ















ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Κατασχέσεις σε βάρος χιλιάδων κατοίκων διέταξε η δημοτική αρχή Βύρωνα


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ




Η δημοτική αρχή Βύρωνα παραμονές γιορτών στις 6/12/2017 εξέδωσε εντολές αναγκαστικής είσπραξης για να κατασχεθούν χρήματα από 3.811 τραπεζικούς λογαριασμούς ανθρώπων για τους οποίους ο δήμος θεωρεί ότι του οφείλουν χρέη. Οι εντολές αφορούν χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2004-2013. Πληροφορηθήκαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11/12/2017. Οι κατηγορίες των οφειλών σύμφωνα με όσα προφορικά ενημέρωσαν στο δημοτικό συμβούλιο είναι ως εξής: για περίπου 3.600 ανθρώπους μέχρι 1.000 €, με τη συντριπτική πλειοψηφία περίπου 2.500 άνθρωποι να οφείλουν από 70-200 €, ενώ 194 κάτοικοι χρωστούν από 1000-5.000 € και 61 οφειλέτες χρωστούν από 5.000 μέχρι και 146.000 €.



Τα χρέη προέρχονται από κλήσεις παραβίασης Κ.Ο.Κ., από συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης, από χρέη στο νεκροταφείο, από δημοτικά τέλη, από καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων (αφορά τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις εστίασης και είναι οι οφειλές μεγάλου ύψους) κ.α.



Η δημοτική αρχή, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μας στο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ότι είναι αναρμόδια για τις κατασχέσεις και ότι αυτό είναι ευθύνη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου και ειδικά του ταμία. Είναι όμως σε όλους γνωστό ότι είναι θέμα οικονομικής πολιτικής και ευθύνη της κάθε δημοτικής αρχής το αν στέλνει τις εντολές στις τράπεζες ή όχι. Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές που έρχονται εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για παραγραφή χρεών ή προσαυξήσεων. 



Μέχρι σήμερα καμιά δημοτική αρχή στο δήμο Βύρωνα δεν έχει προχωρήσει μαζικά σε βάρος χιλιάδων κατοίκων σε κατασχέσεις για τόσο μικρές οφειλές. Και κανένας δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλης έκτασης μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Είναι όμως η εποχή της άγριας επίθεσης και ξεζουμίσματος από τράπεζες, κυβέρνηση, κράτος, καπιταλιστές της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.



Βρήκε λοιπόν η Στάση Βύρωνα την ευκαιρία. Την εποχή του πλιάτσικου να αρπάξει και αυτή ότι έχει απομείνει σε τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς. Πάνω στις γιορτές, χωρίς ενδοιασμό και χωρίς καν να έχει ενημερώσει ούτε το δημοτικό συμβούλιο, προχωρά σε αυτή την ανάλγητη ενέργεια. Δεν εξέτασε καν την οικονομική κατάσταση και τις δυνατότητες των ανθρώπων για τους οποίους διατάζει κατασχέσεις. Αυτό το μέτρο έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της το Μάιο του 2017 να στείλει στην εφορία δέσμευση του ΑΦΜ 306 κατοίκων για διάφορες οφειλές προς το δήμο Βύρωνα, που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι για ποσά μεταξύ 293 έως 1000€.



Η πολιτική των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κάνει 1.000 κατασχέσεις τη μέρα για χρέη προς την εφορία, βρίσκει ένθερμο μιμητή τη Στάση Βύρωνα. Οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις διέπονται από ταξική μεροληψία, αποτελούν βίαιο ξεζούμισμα για τους φτωχούς, που δεν μπορούν να γλυτώσουν από την αφαίμαξη της εφορίας, μιας και οι πλούσιοι βρίσκουν τρόπους να ξεγλιστρούν. Η κοινωνική πλειοψηφία, που πάντα πλήρωνε το μάρμαρο για να θησαυρίζουν οι λίγοι, φτωχοποιείται δραματικά και βίαια από τη φορολεηλασία σε βάρος της τα χρόνια των μνημονίων, ενώ τη μαστίζει ήδη η ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων, η απλήρωτη δουλειά, οι αυξήσεις στις τιμές. 



Απαιτούμε: 
- Να σταματήσει τώρα η διαδικασία των κατασχέσεων. 
- Να μην προχωρήσει καμιά κατάσχεση χρημάτων σε οικονομικά αδύναμους.
- Να απαλλαχθούν όλοι οι μικροοφειλέτες από τις προσαυξήσεις και να διαγραφούν τα χρέη τους.
- Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις τις οφειλές τους.

Καλούμε σε συλλογική οργάνωση και πάλη για τα δικαιώματά μας, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικας, κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα και την κυριαρχία της οικονομικής ολιγαρχίας.

12/12/2017




Κοινή ανακοίνωση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κ. Κοσκινά, κ. Μαυρόπουλου, κ. Παπαδημητρίου, κ. Παπαμιχαήλ, κας Σάρολα



Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11/12/17, μετά την ολοκλήρωση των τακτικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι η Διοίκηση του Δήμου, την προηγούμενη Τετάρτη 6/12, προχώρησε σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων συμπολιτών μας, επικαλούμενη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δήμο (κλήσεις του Κ.Ο.Κ., συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης, τέλη νεκροταφείου, τέλη φύλαξης οστών, δημοτικά τέλη, καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων κ.ά.).  

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες  οφειλές για τις οποίες έγινε κατάσχεση κυμαίνονται από 70 έως 200 ευρώ, ποσά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη λήψη τέτοιων ακραίων εισπρακτικών μέτρων από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Επιπροσθέτως, πολλοί εκ των συμπολιτών μας που φέρονται να οφείλουν στο δήμο, ουδέποτε έλαβαν γνώση της υποτιθέμενης οφειλής τους!

Εξ όσων γνωρίζουμε, κανένας δήμος (τουλάχιστον όμορος) δεν έχει προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες. Η δημοτική αρχή Βύρωνα, δυστυχώς, υπερβαίνει ακόμα και αυτές τις μνημονιακές επιλογές των κυβερνήσεων, ακόμα και τη βούληση των δανειστών, προτρέχοντας να τους ικανοποιήσει σε βάρος των δημοτών της. Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό τοπίο που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές υποβαθμίζουν διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, οι δημοτικές αρχές οφείλουν να παίρνουν την ευθύνη πολιτικών αποφάσεων που αντιστέκονται σ’ αυτές και μπορούν να λειτουργήσουν ως αφετηρία αντίστασης και ανατροπής τους.

Με βάσει όλα τα παραπάνω, η επιβολή κατασχέσεων από τη δημοτική αρχή εις βάρος συμπολιτών μας,  μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Θεωρούμε ότι  η διοίκηση του Δήμου επιδίδεται με πρωτοφανή και απροκάλυπτο τρόπο στην οικονομική αφαίμαξη των πολιτών (εντός μάλιστα της περιόδου των Εορτών που οικονομικές ανάγκες των νοικοκυριών είναι αυξημένες),  την ίδια ώρα που αδυνατεί να προσφέρει ακόμα και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης.

 Σε ένα δήμο που οι περισσότερες παροχές είναι με αντίτιμο, με πολλούς εγκαταλειμμένους κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και παιδικές χαρές, η Διοίκηση του Δήμου στον μοναδικό τομέα που φαίνεται να «διαπρέπει» είναι η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, με την υιοθέτηση ακραίων εισπρακτικών μέτρων, ακόμα και για ανύπαρκτα χρέη ή μικροοφειλές. 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παραπάνω ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα.



Ζητάμε:

-Να ανακληθούν άμεσα οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν άδικα και καταχρηστικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών  να βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με το ενδεχόμενο να απολέσουν χρήματα απαραίτητα για τη διαβίωση τους.

-Να ζητηθεί άμεσα και επιτακτικά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο η παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο, η οποία έληξε πριν από λίγες μέρες, 

-Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει και να αποφασίσει για το θέμα αυτό. 

-Να εισπραχθούν επιτέλους τα οφειλόμενα από τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, που κακόπιστα, εδώ και χρόνια, δεν καταβάλουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο.


13/12/2017
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι



Κοσκινάς Θανάσης

Μαυρόπουλος Τάσος


Παπαδημητρίου Θανάσης


Παπαμιχαήλ Σωτήρης 

Σάρολα Βασιλική





Σκοτωμός στο Δήμο Βύρωνα! Ο δήμαρχος έστειλε «χριστουγεννιάτικα» κατασχετήρια σε 4.000 δημότες






Την οργή του εκφράζει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα, Παναγιώτης Κόνσουλας.



Ο κ. Κόνσουλας εκφράζει την ξεκάθαρη αντίθεση του με την απόφαση του δημάρχου, Άκη Κατωπόδη, αλλά και συνολικά της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα, να αποστείλει -μέσω των τραπεζών- ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε περίπου 4.000 δημότες για οφειλές προς τον Δήμο. Όπως τονίζεται, η αυτή η κίνηση έγινε χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.



Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κόσνουλας παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βύρωνα.


Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του: «Ποιότητα Ζωής με 4.000 κατασχετήρια στον Δήμο Βύρωνα εν όψει Χριστουγέννων, στα σπίτια και τους λογαριασμούς ακόμη και άπορων συνδημοτών, δεν «παίζει»…Γεια σας!!!


newsit.gr - 13 Δεκεμβρίου 2017



ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για κατασχέσειςΛίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και παραμονές της καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, η δημοτική αρχή Βύρωνα επέλεξε να προβεί στην κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών δημοτών για χρέη προς τον δήμο. Στην συντριπτική πλειοψηφία - 3.800 ονόματα στάλθηκαν στις τράπεζες - πρόκειται για μικροοφειλέτες, μισθωτούς συνταξιούχους, άνεργους.



Η «αριστερή» δημοτική αρχή υλοποιεί τους μνημονιακούς νόμους και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έναντι των δανειστών. Ανερυθρίαστα, χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, ΕΔΩΣΕ στοιχεία στις τράπεζες για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις χιλιάδων πολιτών, με ένα ανάλγητο και ισοπεδωτικό τρόπο.



Για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο πολύ ταυτισμένη είναι με την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική.  Μετατρέπει το δήμο σε έναν ακόμη φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χέρι – χέρι μαζί με τις κυβερνητικές κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Συμβάλει στην  κοινωνική λεηλασία και την εξαθλίωση χιλιάδων πολιτών. Να σημειώσουμε ότι οι κατασχέσεις αφορούν οφειλές μέχρι το 2013, ενώ το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν εντάλματα για τις οφειλές των επόμενων ετών.



Δεν τολμά μάλιστα να αποδεχτεί τις πολιτικές ευθύνες της για την πρακτική της και προσπαθεί να τις φορτώσει στις πλάτες των υπαλλήλων του δήμου. Προσπαθεί να στρέψει τους δημότες εναντίον των υπαλλήλων, κρύβεται πίσω από το νομικό πλαίσιο. Την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν κινείται χωρίς την έγκριση της πολιτικής διοίκησης του δήμου. Αν η δημοτική αρχή πραγματικά ήθελε, θα μπορούσε να μην προχωρήσει στις κατασχέσεις, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό όμως που πραγματικά επιδιώκει είναι να γεμίσει τα ταμεία του δήμου με τον πιο ανάλγητο τρόπο και προσπαθώντας να γλυκάνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μιλά για έργα που θα …γίνουν προς όφελος της πόλης.


Την στιγμή που δεσμεύει καταθέσεις, λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων φαντάζουν ειρωνικά και αστεία τα εγκαίνια των «κοινωνικών παντοπωλείων και μαγειρείων» που ετοιμάζει. Αυτή την πολιτική καλύπτουν; και όσοι λειτουργούν γύρω της ως  «φιλάνθρωποι»,  και αλληλέγγυοι δορυφόροι.

Η δημοτική αρχή με την πολιτική της συντάσσεται με αυτούς που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, χωρίς να την ενδιαφέρει αν σε αυτούς που θα αρπάξουν τα χρήματα τους οι τράπεζες, μπορεί να μην έχουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους και δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που χρωστάνε δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και θα βρουν το τρόπο και τις πλάτες  να μην πληρώσουν.

Να ανακληθεί η λίστα με τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες. 
Να σταματήσουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μικροοφειλετών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα



Δεκέμβριος 2017




Κατάληψη Ανάληψης
«Οι ληστές με τα κόκκινα» και συνέλευση για την νεοφεουδαρχική πολιτική του δήμου



Στις 6/12 οι νεοφεουδάρχες της δημοτικής αρχής Κατωπόδη αποφασίζουν να δεσμεύσουν χρηματικά ποσά από 3.800 ανθρώπους της γειτονιάς του Βύρωνα, με πρόσχημα τα χρέη προς το δήμο. Για αυτή την απροειδοποίητη φοροεπιδρομή δεκάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν ατομικά στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, με τις φωνές τους να βρίσκουν κλειστά αυτιά.



Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί από τους 3.800 κατοίκους οι 2.500 οφείλουν από 50 έως 200 €, και αφορούν χαράτσια σχετικά με άρθρα παραβίασης του K.O.K., δημοτικά τέλη από απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ποσά προς το νεκροταφείο κλπ κλπ, τα οποία οι νεοφεουδάρχες τα ζητάνε μάλιστα και σε πολλαπλάσια τιμή λόγω των τοκογλυφικών πολιτικών των κρατικών φορέων.



Μιλάμε δηλαδή, στην πλειονότητά τους για “χρέη” της φτωχολογιάς τα οποία υφίστανται εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης υποτίμησής μας.

Και εδώ τονίζουμε ότι για το τι είναι χρέος, και το ποιο είναι το ύψος του, το ορίζουν κάθε φορά οι πολιτικές της κερδοφορίας του κεφαλαίου, οι τράπεζες, οι φορομπηχτικοί μηχανισμοί του κράτους και γενικά οι κυρίαρχοι των ζωών μας.

Σημειώνουμε ακόμα ότι η φοροεπιδρομή αυτή εκτός των άλλων έγινε σε πλήρη συμφωνία με τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία δέχτηκαν σε μια νύχτα την εφαρμογή της. Αυτό για να μην προλάβει ο κόσμος να κάνει την αίτηση για το ακατάσχετο του λογαριασμού του πριν δεσμευτούν τα χρήματά του.

Η μεγαλύτερη αλητεία της δημοτικής αρχής είναι ότι μετά από αυτήν την ενέργεια κόβει κορδέλες και διαφημίζει το κοινωνικό της έργο, φανερώνοντάς μας έτσι το μέλλον που οραματίζονται οι Συριζαίοι διαχειριστές του κράτους . Έναν κόσμο φτωχών και εξαθλιωμένων που από τη μία θα του τα παίρνουν και από την άλλη θα τον κάνουν να εξαρτάται από τα δίκτυα φιλανθρωπίας του Σύριζα. Αλλά μαζί με το τυρί βλέπουμε και την φάκα.

Και δεν θα φάμε το δόλωμα

Ανοικτή Συνέλευση την Τρίτη 19/12 στις 19.30 στην Κατάληψη της Ανάληψης, (πάρκο Ανάληψης Βύρωνας) για να συζητήσουμε το πως θα σταματήσουμε μαζικά στην πράξη την κατάσχεση των λογαριασμών
Κατάληψη Ανάληψης


Δεκέμβριος 15, 2017




Δήλωση Αλέξη Σωτηρόπουλου (επικεφαλής της "Δύναμη Ελπίδας") στο διαδίκτυο



Ο Alexis Sotiropoulos είναι με τον Alexis Sotiropoulos II και 2 ακόμη.

Την Δευτέρα 18/12/2017 και ώρα 20:30 θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ανάλγητης και άκριτης αιφνιδιαστικής κατάσχεσης από τον Δήμο τραπεζικών λογαριασμών σχεδόν 4.000 μικροοφειλετών συμπολιτών μας (πολλοί εκ των οποίων αγνοούσαν ακόμη και την οφειλή μη έχοντας παραλάβει τις ειδοποιήσεις) τις παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων. 
Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή της άκαιρης, οριζόντιας και χωρίς καμία αναλογικότητα ύψους οφειλής και μέσου ικανοποίησης της αξίωσης του Δήμου κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μικροοφειλετών.


15/12/2017

Η πλήρης ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ:

"Βύρωνας, 18/12/2017

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ βάλει και κατά της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ, επιμερίζοντας ευθύνες για την απίστευτη πράξη της Δημοτικής Αρχής να στείλει, εν μέσω Χριστουγέννων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε χρόνιους οφειλέτες του Δήμου Βύρωνα που ανέρχονται σε 3.800 πολίτες, θεωρώντας πώς μία απόφαση της οικονομικής επιτροπής για ορισμό δικαστικού επιμελητή είναι το ίδιο με την απόφαση προς εκτέλεση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στις κουτοπόνηρες καταγγελίες ως ακολούθως.

1. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διοικεί τον Δήμο. Άρα την απόλυτη ευθύνη έχει η διοίκηση και ο Αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης και βέβαια ο πολιτικός προϊστάμενος του, Δήμαρχος κ. Κατωπόδης.

2. Οι φερόμενες ως δύο αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, που ουσιαστικά είναι μία, λένε το εξής: Η πρώτη, αν το έκτακτο αυτό θέμα εγκρίνεται να συζητηθεί. Η δεύτερη μιλά για τον ορισμό δικαστικού επιμελητή για να επιδώσει στις “ATTICA BANK και HSBC” (ποιος έχει λογαριασμό σε αυτές τις δύο τράπεζες;), την κατάσχεση εις χείρας τρίτων σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από τον ΚΕΔΕ. Και ως δεύτερη εντολή, να άρει τις κατασχέσεις οφειλετών που έχουν δικαιωθεί.

3. Η ανωτέρω απόφαση πέρασε ως έκτακτο θέμα και χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Η ATTICA BANK και η HSBC δεν είναι συστημικές τράπεζες και ΔΕΝ είναι αυτές που προέβησαν στις κατασχέσεις των οφειλών. Η διοικούσα αρχή υπέκρυψε τεχνηέντως ό,τι ακολούθησε, αποπροσανατολίζοντας και δημιουργώντας πλάνη σκοπίμως. Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις από τον αποκλειστικά υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κόκκαλη, ξεπερνώντας το, περίπου ως θέμα ρουτίνας, γι’ αυτό και δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τον κύριο Ζούμπο αλλά και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους της αντιπολίτευσης. Αντιμετωπίσθηκε κατά το κοινώς λεγόμενο “προς την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου”. Ο εκπρόσωπός μας κύριος Ζούμπος ουδεμία ευθύνη φέρει γι’ αυτόν τον σκόπιμο αποπροσανατολισμό της διοικούσας αρχής.

4. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, μόλις ενημερωθήκαμε για τις κατασχέσεις των λογαριασμών των πολιτών, αποστέλλοντας το παρακάτω e-mail προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κύριο Αγγέλη, ζητώντας του την άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ., για διευκρινίσεις και λήψη μέτρων:
---------- Προωθημένο μήνυμα ---------
Από: Christos Gogos < neurocare.gogos60@gmail.com>
Ημερομηνία: Παρ, 15 Δεκ 2017 στις 1:19 μμ
Θέμα: ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ-ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ
Προς: kostas aggelis < kostasaggelis62@yahoo.com> 
Κύριε Πρόεδρε
Ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τα κατασχετήρια που εστάλησαν στους δημότες για οφειλές τους προς το Δημόσιο. Ζητούμε την παρουσία της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου. 
Με εκτίμηση
Χρίστος Γώγος
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ
Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον κύριο Κόνσουλα, που τον προέτρεψα να κάνει το ίδιο, καθώς για να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. πρέπει να έρθει ως θέμα από τα 2/3 της αντιπολίτευσης. Με ανταλλαγή μηνυμάτων με τον ανεξάρτητο σύμβουλο κύριο Μαυρόπουλο, ο οποίος μάλιστα μού έθεσε ως ερώτημα να συζητήσουμε και ένα θέμα των εργαζομένων, όπου και απάντησα πώς το έκτακτο συζητείται από μόνο του και αποκλειστικά.

4. Ακολούθησε ε τηλεφωνική πικοινωνία μου με τον επικεφαλή της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κ. Τζιωρτζιώτη, τον οποίο ενημέρωσα για τη θέση μας, τού διευκρίνισα τα της οικονομικής επιτροπής και πως θα παρευρισκόμουν στην συνάντηση που έκαναν αν δεν γινόταν στον υπό κατάληψη χώρο της “ΛΑΜΠΗΔΟΝΑΣ” τον οποίο και στηρίζουν με την συμμετοχή τους.

5. Τέλος, επικοινώνησα τηλεφωνικώς και με τον κύριο Παπαμιχαήλ όπου τον ενημέρωσα για τα ανωτέρω, επειδή θα παρευρίσκοντο στην συγκέντρωση της “ΛΑΜΠΗΔΟΝΑΣ”.

Όλα τα ανωτέρω προς διευκρίνιση, καθώς η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ είναι συνεχόμενα παρούσα στα καθημερινά προβλήματα του Βυρωνιωτών, μέρος των οποίων είμαστε και εμείς με τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, με τις κατασχέσεις αυτές έφερε καίριο χτύπημα στον Έλληνα πολίτη που έχει εξουθενωθεί ούτως ή άλλως από την εγκληματική φορολογία της κυβέρνησης. Ούτε δέντρο δεν ανάψαμε για τα Χριστούγεννα. Δεν θα ταίριαζε άλλωστε με τις κατασχέσεις που προγραμμάτιζαν.

Συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια και ήθος να στηρίζουμε τον Δημότη ενεργά".

Πηγή: kessariani-vironas.gr - 18 Δεκεμβρίου 2017

Στο παρελθόν έκαναν αντιπολίτευση με "καλαμπούρια", σήμερα, αποδεικνύεται ότι διοικούν ανεύθυνα!

Βγήκαν αρκετά στη φόρα χθες, στο κατάμεστο από πολίτες Δημοτικό Κατάστημα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της άρσης της απόφασης για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών προς το Δήμο.
Και πάνω από όλα ξεκαθάρισε η ερμηνεία των Δημοκρατικών διαδικασιών και της Νομιμότητας όπως αυτές εκφράζουν κάθε φορά τη διοίκηση, δηλαδή, χρήση κατά το δοκούν. Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Ήταν λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγέλης ζήτησε από τη Γραμματέα του Δ.Σ να εγγράψει τους υποψήφιους ομιλητές -δημοτικούς συμβούλους- που επιθυμούσαν να τοποθετηθούν επί του θέματος, και Ζήτησαν να μιλήσουν και: ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, ο κ. Κοσμάς Τσιάκαλος, από τη συλλογικότητα "Πολίτες του Βύρωνα" καθώς και ο κ. Δημήτριος Σουλιώτης, του Κοινωνικού Φαρμακείου Ιατρείου Βύρωνα, γιατί επρόκειτο για ένα θέμα που αφορούσε χιλιάδες συμπολίτες μας.
Παρενέβη όμως ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Αγγέλης λέγοντας ότι: "Αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό"!
Είναι πράγματι έτσι;

Το Άρθρο 4, Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου, του Πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του 
Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:
"Ακολουθεί η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει το λόγο κάθε φορά στο Δήμαρχο ή Αντιδήμαρχο που θα  εισηγηθεί το θέμα, και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να υποδείξουν κάποιον δημοτικό σύμβουλο ή  υπηρεσιακό παράγοντα που θα  το  αναλύσει. Ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να καλεί στη συνεδρίαση δημοτικούς υπαλλήλους, εκπροσώπους φορέων ή ιδιώτες προκειμένου να συμβάλλουν με τις τοποθετήσεις τους στην καλύτερη διαμόρφωση της απόφασης".

Ευτυχώς, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου, υπαναχώρησε άμεσα, και επέτρεψε στους ανωτέρω αναφερθέντες πολίτες να μιλήσουν, ακόμη και να δευτερολογήσουν, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη διαμόρφωση της απόφασης, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο του Κανονισμού.

Ας πάμε όμως μερικά χρόνια πίσω, στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στη συζήτηση του 1ου θέματος της ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου: "Συζήτηση αναφορικά με την Καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών και διοικητικές κυρώσεις κατόπιν αιτήματος δημοτών".
Επί 10 και πλέον λεπτά της ώρας η συζήτηση διεξάγεται για το εάν θα πρέπει να αναβληθεί το θέμα, επειδή, εκείνη τη στιγμή, στην αίθουσα βρισκόταν μόνον ο κύριος ομιλητής (και εισηγητής στη συγκεκριμένη περίπτωση) και όχι οι υπόλοιποι πολίτες που υπέγραφαν το αίτημα, με το σκεπτικό "χωρίς να είναι εδώ οι ενδιαφερόμενοι, να ακούσουμε τις απόψεις τους και να ακούσουν τις δικές μας" ....

Δηλαδή, όταν στην αίθουσα υπάρχει ένας μόνον πολίτης (την αλήθεια, για το εάν, τότε, στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, ΘΑ ήταν μόνον ένας ... θα την απαντήσουμε παρακάτω) ζητούν ν΄αναβληθεί το πρός συζήτηση θέμα, γιατί, όπως δήλωσαν, δεν υπάρχουν άλλοι ώστε να ακουστούν και εκείνων οι απόψεις. Και όταν το Δημοτικό Κατάστημα είναι κατάμεστο, προσπαθούν να αποκλείσουν τους πολίτες από τη συζήτηση, με το πρόσχημα ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό.
  
Αλλοπρόσαλλες καταστάσεις σε σημείο που να μην ξέρουν οι πολίτες πώς να αντιδράσουν και πώς να φερθούν στη διοίκηση Χαβαλέ. 
Και τοιουτοτρόπως πρέπει να χαρακτηριστεί, γιατί πως αλλιώς να ερμηνευθεί η κάθε φορά διαφορετική συμπεριφορά του Προεδρείου, αλλά και της διοίκησης χθες, που όταν, στην ερώτηση της δημοτικής παράταξης του κ. Γώγου: "όταν ήμασταν εμείς δημοτική αρχή, εσείς σαν αντιπολίτευση λέγατε να σηκώνουμε τις μπάρες για να μην πληρώνουν διόδια τα απορριμματοφόρα και τώρα κατάσχετε τραπεζικούς λογαριασμούς;" η απάντηση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη ήταν: "Ένα καλαμπούρι κάναμε και σεις το πήρατε στα σοβαρά και το λέτε και το ξαναλέτε;"  

Στο παρελθόν έκαναν αντιπολίτευση με "καλαμπούρια", σήμερα, αποδεικνύεται ότι διοικούν ανεύθυνα! Οι μάσκες έπεσαν.
Γράφει ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης ότι, "το ελεγκτικό συνέδριο προέβη σε κατασταλτικό έλεγχο εσόδων, σημειώνοντας τη μη τήρηση από την πλευρά του δημοτικού ταμία της προσωπικής υποχρέωσής του –που ενέχει διοικητική και οικονομική ευθύνη– για επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης". Και έτσι λοιπόν η διοίκηση, σχεδόν απροειδοποίητα, αφού δεν ενημέρωσε -ως όφειλε- το δημοτικό συμβούλιο, προχώρησε στην ισοπεδωτική κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, για πληρωμή 2.500 οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. που δεν κινδύνευαν να παραγραφούν (20ετής παραγραφή).
Οι διοικητικές ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες που υπάρχουν για τη μη τήρηση της νομιμότητας στο θέμα της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών, από τις αυθαιρεσίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και η παράβαση καθήκοντος των υπαλλήλων (είναι των υπαλλήλων;;) είναι άλλου είδους νομιμότητα; 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ, 2 χρόνια μετά ότι, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ, κάποιος είχε εκδιώξει τον ιερέα, που είχε πάει νωρίτερα στο Δημοτικό Κατάστημα, λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2015, και τον οποίο είχε στείλει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, για να συμμετέχει στη συζήτηση, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι για την κατάσταση που επικρατούσε από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου (στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου), λέγοντάς του ότι, το θέμα επρόκειτο να αναβληθεί και δεν θα συζητείτο !!
Αλήθεια, πως το γνώριζε αυτό εκείνος που τον ενημέρωσε; Και ποιός ήταν αυτός; Μήπως τελικά ήταν μια καλά μεθοδευμένη προσπάθεια για να μην συζητηθεί το κατόπιν αιτήματός μας θέμα αναφορικά με την Καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών ή τις διοικητικές κυρώσεις που έπρεπε να επιβληθούν;
Όταν, μετά από μερικές ημέρες, ενημερώσαμε για το συμβάν, σε κατ΄ιδίαν συζήτηση, την τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σάρολα,  εκείνη δήλωσε άγνοια του περιστατικού.

Τελικά, το θέμα της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών, παρά τις προσπάθεις ορισμένων δημοτικών συμβούλων, συζητήθηκε τη ημέρα εκείνη, χάρη στην παρέμβαση της αντιπολίτευσης.
Παρουσιάζουμε από τα πρακτικά της συζήτησης μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα δηλώσεων δημοτικών συμβούλων:


Κ. ΖΟΥΜΠΟΣ: Επί της διαδικασίας, συμφωνώ με την άποψή σας, να αναβληθεί το θέμα, λόγω μη ύπαρξης των ενδιαφερομένων.
     

ΣΤ. ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ: Μισό λεπτό κυρία Πρόεδρε. Αν ο κ. Β. θέλει να αναβληθεί, να αναβληθεί. Διαφορετικά, το θέμα θα συζητηθεί.
Π. ΠΑΛΜΟΣ: Άμα είναι υποχρεωμένοι, τελείωσε! ...για κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε; Τελειώσαμε τότε. Άμα είμαστε υποχρεωμένοι, τι κουβεντιάζουμε; Να το συζητήσουμε.
ΑΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή όμως είναι ένα θέμα, το οποίο, ακόμα και αν δεν το είχαν θέσει οι συνδημότες μας, θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει εδώ και θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει όχι σήμερα, αλλά εχθές, χρόνια τώρα σέρνεται, εγώ θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το ότι δεν είναι εδώ οι συνδημότες μας, πρέπει να το συζητήσουμε. Γιατί αλλιώς, θα θεωρηθεί μια υπεκφυγή, ότι δεν θέλουμε να το συζητήσουμε.
Μ. ΜΠΑΝΤΗΣ: Και μεις δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συζητηθεί το θέμα ....

Το θέμα όντως συζητήθηκε, κάποιες ενέργειες όντως έγιναν, ύστερα και από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, εκκρεμούν όμως πολλά! Προβλέπεται ένα θερμό 2018. 

vironasipolimas.blogspot.gr - 19 Δεκεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου