Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Οργή και αγανάκτηση κατά της δημοτικής αρχής

Κάλεσμα σε σύσκεψη ενάντια στην πολιτική κατασχέσεων της δημοτικής αρχής

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δήμος βύρωνα κατασχέσειςΗ ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες στις υπηρεσίες και στους εργαζόμενους. 


Δεν τόλμησε να βγάλει μια ανακοίνωση για να ενημέρωσει τους πολίτες για τις επικείμενες κατασχέσεις λογαριασμών. Κατόπιν εορτής και μετά τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες δημοτών ανάρτησε σήμερα μία ανακοίνωση (βλ. εδώ) στην οποία διαμαρτύρεται(!) πως άδικα κατηγορείται και προσπαθεί να δικαιολογηθεί επιχειρώντας να μας πείσει πως η πολιτική κατασχέσεων είναι διαδικασία υπηρεσιακή, συνήθης και η οποία όπως γράφουν "τηρείται από όλες τις οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας.". Σαν δεν ντρέπονται, έχουμε μόνο να προσθέσουμε.


Η αγανάκτηση των συμπολιτών κορυφώνεται ημέρα την ημέρα απέναντι στη δημοτική αρχή του δήμου με την βάρβαρη, μνημονιακή πολιτική που επέβαλε. Με ισοπεδωτικό τρόπο έδωσε τα ονόματα σε έξι τράπεζες για να προχωρήσουν σε κατάσχεση των λογαριασμών όσων χρωστούν στο δήμο από 70 ευρώ έως και πάνω των 100.000.


Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το βράδυ χιλιάδες πολίτες θα δουν να λείπουν χρήματα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, με εντολή και ευθύνη της ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέσα από τις κατασχέσεις να εισπράξει ο δήμος πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ σχεδιάζουν να στείλουν το καινούργιο χρόνο και νέα λίστα με ονόματα στις τράπεζες, αφού οι όφειλες που έχουν στείλει αφορούν μέχρι και το 2013. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει και τίθεται ένα μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, ποιός αποφάσισε και δόθηκαν τα ονόματα των μικρο-οφειλετών του δήμου στις τράπεζες για να προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Σύμφωνα με καταγγελίες συμπολιτών μας η Alpha Bank προχώρησε ήδη σε ανάληψη χρημάτων –κατάσχεση- από τραπεζικούς λογαριασμούς υπέρ του δήμου Βύρωνα. 

Η αντικοινωνική και ανάλγητη απόφαση της δημοτικής αρχής είναι βέβαιο ότι συναντά λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε κοινωνική λαϊκή δράση με στόχο και αίτημα να ανακληθεί η εντολή προς τις τράπεζες και να σταματήσουν οι κατασχέσεις.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 6.30μ.μ στη Λαμπηδόνα, η συλλογικότητα μας "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" καλούμε σε σύσκεψη τις δημοτικές παρατάξεις και τις συλλογικότητες της πόλης για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής. 

Ήδη στελέχη της δημοτικής αρχής εισπράττουν την οργή των συμπολιτών μας και σε λίγο θα ντρέπονται να κυκλοφορούν στη πόλη, όσο και εάν ορισμένοι προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στις υπηρεσίες του δήμου, επιδιώκοντας έτσι να θολώσουν τα νερά και να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν με την -επιμένουμε- πολιτική απόφαση κατασχέσεων λαϊκών εισοδημάτων.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 14 Δεκεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου