Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βύρωνα έγινε η αποστολή οφειλετών στις τράπεζες

Τεράστιες οι ευθύνες των δημοτικών παρατάξεων που στήριξαν αυτή την απόφαση

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Εφορία: Αντιμέτωποι με κατασχέσεις 1.000.000 φορολογούμενοιΣυνεχίζονται και αυξάνονται καθημερινά οι αντιδράσεις των κατοίκων για τις κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών από τον δήμο Βύρωνα.

Η δημοτική αρχή εν κρύπτω και παραβύστω αποφάσισε τις οριζόντιες κατασχέσεις καθώς δεν υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα. Οι πολιτικές της ευθύνες είναι τεράστιες. Την ίδια στιγμή αποκαλυπτικές είναι και οι δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (βλ. εδώ & εδώ), οι οποίες έγιναν στις 7 και 14 Δεκεμβρίου στις οποίες αποφασίστηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη η αποστολή των οφειλετών με δικαστικό κλητήρα σε δύο τράπεζες (Attica bank & HSBC). 

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια του θέματος. Τα μέλη της επιτροπής είναι δημοτικοί σύμβουλοι και στις δύο συνεδριάσεις ήταν ήδη γνωστό το θέμα των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών.

Τονίζουμε πως δεν υπήρξε καμία μέριμνα από τη δημοτική αρχή για να ακολουθηθούν διαδικασίες κατάσχεσης μόνο στους μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταξήδες, αλλά με ανάλγητό τρόπο υιοθετήθηκαν οριζόντια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης προς όλους τους οφειλέτες, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να αφορούν μικροποσά από δημότες χωρίς οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν τα μέσα, τη γνώση ή τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν την οφειλή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η οικονομική τους θέση είναι δεινή.

Την Δευτέρα 18/12 - 20.30μμ συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την απόφαση των οριζοντίων κατασχέσεων.

Να ανασταλεί τώρα η απόφαση της δημοτικής αρχής προς τις τράπεζες για την αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη συμπολιτών μας προς τον Δήμο Βύρωνα.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 16 Δεκεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου