Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Δημόσια συζήτηση: Περιφερειακή Λεωφ. Υμηττού - Σήραγγα Ηλιούπολης - 26 Μαρτίου


ΕΜΠ: «Αναθεωρήστε την απόφαση για το γήπεδο»

Αναδημοσίευση από εδώ.
Ο πρωθυπουργός δείχνει στον δήμαρχο Αθηναίων τις «μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις» που μελετά η κυβέρνηση για την Αθήνα. Μία από αυτές προβλέπει γήπεδο μέσα σε... προστατευόμενη ζώνη του Υμηττού! | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ANDREA BONETTI
Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα

«Αστοχη» χαρακτηρίζει ο Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Πολυτεχνείου την πρόσφατη εξαγγελία για τη χωροθέτηση του γηπέδου του ΠΑΟ στο θεσμοθετημένο μητροπολιτικό πάρκο Γουδή και απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, καλώντας τους να την αναθεωρήσουν.

«Η κατασκευή του σταδίου προϋποθέτει την ανατροπή του θεσμικού πλαισίου» αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι η ζώνη του φυτωρίου ή όποιος άλλος γειτονικός χώρος επιλεγεί βρίσκονται στον πυρήνα του μελλοντικού πάρκου, το οποίο εντάσσεται στη ζώνη προστασίας του Υμηττού και έχει περιληφθεί στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής του 2014.

Οι διδάσκοντες στον καθ’ ύλην αρμόδιο τομέα του Πολυτεχνείου θεωρούν ότι «το πιο ανησυχητικό είναι η ανατροπή των νόμων που μεριμνούν για το περιβάλλον, στο όνομα μιας “αναγκαίας” επένδυσης ή κάποιου “υπέρτερου” αναγκαίου καλού».

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

26η συνάντηση διανομής προϊόντων "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" - 8 Απριλίου 2017


Καταργούνται οι δίκες πολιτικών, ολιγαρχών και παπάδων

Αναδημοσίευση από εδώ.
του "Πιτσιρίκου"
Ένα ακόμα βήμα προόδου κάνει η χώρα μας, αφού τις επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα καταργεί τις δίκες πολιτικών, ολιγαρχών και παπάδων.

Μετά την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, οι δίκες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί, ολιγάρχες και παπάδες είναι περιττές.

Όπως απεφάνθη το δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.

Με καλές προθέσεις τα έκαναν όλα.

Γενικά, οι πολιτικοί, οι ολιγάρχες και οι παπάδες έχουν καλές προθέσεις αλλά, καμιά φορά, κάνουν απατεωνιές.

Αλλά δεν έχουν δόλο.

ΔιΕΕξοδος: Πρωτοβουλίες και κάλεσμα για αντι-ΕΕ δράση

Πρόσκληση-κάλεσμα
Αναδημοσίευση από εδώ.

Στις 25 Μαρτίου κλείνουν 60 χρόνια από την υπογραφή από έξι ευρωπαϊκά κράτη (Δ. Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ιταλία) της συνθήκης της Ρώμης, η οποία είναι ουσιαστικά η επίσημη πράξη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Προέβλεπε την δημιουργία μιάς κοινής αγοράς βασισμένης στην τελωνειακή ένωση των χωρών αυτών, την θεμελίωση τεσσάρων ελευθεριών (κυκλοφορίας εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων), την υιοθέτηση κοινής πολιτικής στον αγροτικό τομέα και στις μεταφορές, την θέσπιση κανόνων προστασίας του ανταγωνισμού (με αιχμή την κατάργηση των κρατικών ενισχύσεων) και την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Οι ευχαριστίες του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε πως είναι ενδεικτικές και αποκαλυπτικές του τρόπου με τον οποίο η αστική πολιτική εξηγεί και προσεγγίζει την πολιτική διαχείριση της κυβέρνησης.
Με αυτή τη σκέψη αναδημοσιεύουμε το παρόν άρθρο.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Αναδημοσίευση από εδώ.
του Αλέξη Παπαχελά
Αλέξης Παπαχελάς​​Χρωστάμε νομίζω όλοι μαζί ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή κυβέρνηση. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης το εκκρεμές πήγε πάρα πολύ αριστερά. Το τσουνάμι του λαϊκισμού και της ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορούσε να συγκρατηθεί μετά τη δικτατορία.

Χρειάστηκε μια «αριστερή» κυβέρνηση για να σπρώξει το εκκρεμές προς το Κέντρο, εκεί όπου έπρεπε να είναι εξαρχής. Κανείς μας, όσο και αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να το πετύχει αυτό τα τελευταία σαράντα και κάτι χρόνια. Όποιος το δοκίμασε γεύθηκε την πικρία εκείνου που παλεύει μόνος του απέναντι στις μυλόπετρες της Ιστορίας. Μπορεί η Αριστερά να ήλθε στην εξουσία το 2015, αλλά στην ουσία παρα-διοικούσε τη χώρα από το 1974 και μετά, με το «πεζοδρόμιο» και με την απόλυτη ιδεολογική της ηγεμονία.

16 Απρίλη στην Τουρκία πραγματοποιείται δημοψήφισμα για αλλαγή του πολιτεύματος

Αναδημοσίευση από εδώ.

Οι λαοί της Τουρκίας, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενοι, γυναίκες, νεολαία πληρώνοντας βαρύ τίμημα λένε ΟΧΙ σ' αυτή την πορεία του καθεστώτος της Άγκυρας.

Το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν σε συνεργασία με τους Γκρίζους Λύκους αποφάσισε δημοψήφισμα για να εξασφαλίσει ένα φασιστικό σουλτανικό καθεστώς. Εδώ και 14 χρόνια το κόμμα του Ερντογάν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό στην κοινή γνώμη σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δεκάδες κουρδικές πόλεις βομβαρδίστηκαν, χιλιάδες κόσμου δολοφονήθηκε, όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα καταργήθηκαν, τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης απαγορεύτηκαν, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, συγγραφείς, εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κουρδικού λαού, βουλευτές, δήμαρχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κ.α. οδηγήθηκαν στις φυλακές και ακόμα και αυτή την ώρα σε καθημερινή σχεδόν βάση είναι σε εξέλιξη τεράστιες αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΟΑΕΔ: Κάθε μέρα τον Φεβρουάριο έχαναν την δουλειά τους 255 άνθρωποι!

Αναδημοσίευση από εδώ.

Περισσότεροι κατά 7.148 ήταν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες εργασία) τον Φεβρουάριο σε σχέση με το Ιανουάριο, γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση κατά 0,77%.

Συνολικά οι άνεργοι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, για το μήνα Φεβρουάριο ήταν 936.110 έναντι 928.962 τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα το 53,78% είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο από ένα χρόνο και το 46,22% είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Ενεργοί - Άνεργοι: Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους τις ημέρες του Πάσχα - Κινητοποίηση 5 Απρίλη

Αναδημοσίευση από εδώ.
Όλα στην χώρα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η στασιμότητα και η καταστροφή σε πολλούς κλάδους της οικονομίας συνεχίζεται. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει στις τάξεις των ανέργων και των ημι-απασχολούμενων.

Η καταστροφή έμψυχου δυναμικού σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και τελειωμό δεν έχει. Εκατοντάδες ανθρώπων συνωστίζονται με νεύρα τεντωμένα σε ΟΑΕΔ, ΚΕΠ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό είτε να πάρουν επίδομα, είτε να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας, είτε να κάνουν κάποια αίτηση για κάποιο από τα προγράμματα-εκμετάλλευσης του ΟΑΕΔ.

Οι τρεις Ελληνες που φιγουράρουν στη λίστα πλουσίων του Forbes

ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 6,5 ΔΙΣ. ΔΟΛ.
Αναδημοσίευση από εδώ.
Τρία ελληνικά ονόματα, αυτά του Φιλίππου Νιάρχου, του Αριστοτέλη Μυστακίδη και του Σπύρου Λάτση, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση) είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Πρόσθετο φόρο 580 ευρώ το χρονο φερνει η μείωση του αφορολόγητου

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Υψηλότερους φόρους έως 580 ευρώ το χρόνο φέρνει η μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 με 7.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου. Σε αυτό καταλήγουν κυβέρνηση και δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Σήμερα το αφορολόγητο ξεκινά από 8.636 ευρώ για άγαμους-έγγαμους χωρίς παιδιά και φτάνει μέχρι τα 9.545 ευρώ για οικογένειες με τρία παιδιά και άνω.

Οι δανειστές επιθυμούν το μεγαλύτερο μέρος των 1,8 δισ. ευρώ που θα είναι τα νέα μέτρα στο σκέλος των εσόδων να προέρχονται από τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Η μείωση του αφορολόγητου θα φέρει τα λαϊκά νοικοκυριά σε ακόμη πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα διευρύνει την φτώχεια και την εξαθλίωση, όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θα ψηφίσει και αντίμετρα.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

1871: Η Κομμούνα του Παρισιού

Αναδημοσίευση από εδώ.


Στις 18 Μάρτη 1871 ανοίγει μια καινούρια περίοδος στην παγκόσμια Ιστορία. Τη μέρα εκείνη, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, η κρατική εξουσία πέρασε, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του προλεταριάτου, της πιο πρωτοπόρας, της μοναδικής μέχρι το τέλος επαναστατικής τάξης της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η Κομμούνα που ίδρυσαν το 1871 οι εργάτες του Παρισιού έζησε μόνο 72 μέρες, αλλά η σημασία της για τον παραπέρα απελευθερωτικό αγώνα της εργατικής τάξης ήταν τεράστια.

Ολλανδία: Αντιγράφοντας τον Τραμπ κέρδισε ο Ρούτε τις εκλογές,

Αναδημοσίευση από εδώ.
του Λεωνίδα Βατικιώτη

Κανείς δε θα διαφωνήσει με το συμπέρασμα του Spiegel ότι η νίκη του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές ήταν «καλό νέο για την Ευρώπη». Το ερώτημα όμως είναι σε ποια Ευρώπη αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό…

Οι εκλογές στην Ολλανδία στις 15 Μαρτίου, μετά τις εκλογές στην Αυστρία τον Δεκέμβριο του 2016, φαίνεται ότι ανέκοψαν την προέλαση του ακραίου αντιδραστικού ρεύματος που το 2016 ηγεμόνευσε πολιτικά πρώτα επί της ψήφου εξόδου από την ΕΕ μεταξύ των Βρετανών στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο, αναδεικνύοντας τον Τραμπ σε πλανητάρχη. Το 2017 δε θα μοιάζει με το 2016 όπως όλα δείχνουν, δεδομένου πως ούτε η Λε Πεν πρόκειται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ούτε η Εναλλακτική για τη Γερμανία της Φράουκε Πέτρυ, υποχωρούντος του μεταναστευτικού κύματος, να τα πάει τόσο καλά στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Κάπου εδώ σταματούν τα καλά νέα…

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Ποδηλατοπορεία στις 19/3 στα Δυτικά για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή

Αναδημοσίευση από εδώ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή, αυτή τη φορά με ποδηλατοπορεία στις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα το «Δυτικό Μέτωπο» (συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών σε Δ. Αττική και Δ. Αθήνα), συνεχίζοντας τις δράσεις του, οργανώνει – όπως αναφέρει – «μια ακόμη εκδήλωση για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής-συμπεριλαμβανομένης της χωματερής, της οποίας η χωρητικότητα εξαντλείται στο τέλος του 2018- και για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, με βάρος στην πρόληψη, στην προδιαλογή και ανάκτηση υλικών και με δίκαιη κατανομή των υποδομών διαχείρισης σε όλη την Αττική.

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Παραλειπόμενες ειδήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Μαρτίου 2017...

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
  • Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13-3-2017) με είκοσι επτά (27) θέματα στην ημερησία διάταξη. Και μόνο από τον αριθμό των θεμάτων, εκτός από τις ερωτήσεις, αναφορές, έκτακτα θέματα, που υπάρχουν σε κάθε συνεδρίαση,  καταλαβαίνει κανείς τον τρόπο με τον οποίο συζητούνται ακόμα και σοβαρά θέματα χωρίς να δίνεται η πρέπουσα σημασία. Αρκετές φορές μένουν ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι να συζητούν μεταμεσονύκτια και να αποφασίζουν ζητήματα που αφορούν την πόλη και τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κάτοικων.
  • Και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο τέθηκαν ερωτήματα από δημοτικές παρατάξεις. Η παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου ρώτησε τί απέγινε τελικά με την ανάκληση του εγγράφου που είχε στείλει ο Δήμος στο υπουργείο και ζητούσε να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο Βύρωνα να δημιουργηθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και άλλες εγκαταστάσεις στην Α΄ ζώνη Υμηττού. Για να λάβει την απάντηση από τον αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη ότι έχει σταλεί νέο έγγραφο από το οποίο έχει εξαλειφθεί μόνο η τελευταία παράγραφος για τις εγκαταστάσεις στην Α΄ Ζώνη, μετά τις αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων και φορέων της πόλης. Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα είχαμε αναφερθεί εκτενώς πρόσφατα (δείτε εδώ).
  • Όσοι ζουν, έχουν καταστήματα ή επισκέπτονται την αγορά του Βύρωνα, στην οδό Ιθώμης

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Δήμος Βύρωνα: Δωρίζουν λεωφορεία, ενώ η δημοτική συγκοινωνία υπολειτουργεί...

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Μαρτίου, για την δωρεά ενός λεωφορείου της δημοτικής συγκοινωνία στο Δήμο Δωρίδας και την παραχώρηση άλλων δύο στο Δήμο Ζωγράφου κατόπιν αιτημάτων των δύο Δήμων.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρόπο που οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται την περιουσία του Δήμου, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο των μνημονίων, των διαρκών περικοπών των δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών των πολιτών.

Από τις τοποθετήσεις τους μάλλον φαίνεται ότι βασικό κριτήριο στις αποφάσεις τους δεν είναι το συμφέρον της πόλης και των πολιτών αλλά η εξυπηρέτηση και η διασύνδεση με κάθε λογής εκλογική πελατεία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να γίνουμε κατανοητοί και χωρίς καμία διάθεση εμπάθειας και πολιτικαντισμού, που ενδεχομένως ορισμένοι για άλλη μια φορά θα μας κατηγορήσουν.

Αναδημοσίευση επιστολής του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Βαλμά προς το Δημοτικό Συμβούλιο για ζητήματα διάθεσης χώρων αθλητισμού

Ηλίας Βαλμάς 

Μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού 
Εκπρόσωπος της παράταξης "Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή"

Αρ. Πρωτ. 6487 - 8/3/2017
8/3/2017

Προς:
- Επικεφαλείς όλων των παρατάξεων
- Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Καταθέτω στις Αιτήσεις – Αναφορές επιστολή την οποία και επιθυμώ να διαβαστεί στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Θέμα: Παραχώρηση αιθουσών στα Σωματεία του Βύρωνα

Στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι όσο μπορώ πιο δίκαιος για αυτό ήρθε η ώρα να πω τα πράγματα με το όνομά τους.

Όταν έφεραν το θέμα στο Δ.Σ., η πρόταση μου ήταν όσοι είχαν κάνει αίτηση να πάρουν όλοι αίθουσα.

Μεσαίωνας σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας με εξωτερικές τουαλέτες (4o Δημ. Σχολείο Βύρωνα)

Αναδημοσίευση από εδώ.

4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα: Με εξωτερικές τουαλέτες και αμφίβολη καταλληλότητα
Εξωτερικές τουαλέτες: επιστροφή στο... παρελθόν

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει στη δεκαετία του '50 μια και το σχολείο διαθέτει... υπερσύγχρονες τουαλέτες και μάλιστα... εξωτερικού τύπου αφού αυτές βρίσκονται εκτός σχολείου. Πάλι καλά που τα παιδιά (του δημοτικού και του νηπιαγωγείου) δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στα... χωράφια για να κάνουν την ανάγκη τους.

26η συνάντηση για διανομή προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες"

Η πρωτοβουλία "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" ετοιμάζουν την 26η συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Βύρωνα

Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017 

Καλούμε τους πολίτες του Βύρωνα να στηρίξουν, να συμμετέχουν και να επωφεληθούν από τη δράση χωρίς μεσάζοντες, συμμετέχοντας σε μια προσπάθεια αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, αμοιβαίου όφελος ανάμεσα στους παραγωγούς και τους πολίτες καταναλωτές. Θα διατεθούν ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές από αυτές που συναντάμε καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η δράση αυτή για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες δεν έχει σχέση με λαϊκή αγορά. Όσοι πολίτες θέλουν να συμμετέχουν και να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα θα πρέπει να τα παραγγείλουν μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης ή τηλεφωνικής παραγγελίας. 

Τα προϊόντα μεταξύ άλλων θα είναι: Λάδι, Αλεύρι, Ζυμαρικά, Τυροκομικά, Όσπρια, Πατάτες, Μέλι, Καφέδες.

Η συμμετοχή των πολιτών για την αγορά προϊόντων γίνεται μόνο με παραγγελίες.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ και για πληρέστερη ενημέρωση σας, μπορείτε να παρακολουθείτε την ηλεκτρονική μας σελίδα http://www.politestouvirona.blogspot.gr τις προσεχείς ημέρες, όπου αναμένεται να αναρτήσουμε την επίσημη ανακοίνωση της 26ης Συνάντησης και την φόρμα παραγγελιών. 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ - http://www.politestouvirona.blogspot.gr

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ασπίδα στην υποτροπή καρκίνου η γυμναστική

Αναδημοσίευση από εδώ.

ΤΟΡΟΝΤΟ. Η σωματική άσκηση αποτελεί την καλύτερη «ασπίδα» ενάντια στην επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Ποιες αλλαγές στον τρόπο της ζωής της πρέπει να κάνει μια γυναίκα που είχε καρκίνο του μαστού αλλά θεραπεύθηκε, ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο υποτροπής της ασθένειας; Πάνω απ’ όλα, να ασκείται σωματικά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, καθώς η άσκηση μπορεί να μειώσει έως κατά 40% τον κίνδυνο αναβίωσης του καρκίνου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ελεν Γουόρνερ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καναδικό ιατρικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal, μελέτησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 67 έρευνες που εξέτασαν διάφορους παράγοντες (βάρος, άσκηση, διατροφή κ.ά.) όσον αφορά τα πιθανά οφέλη τους σε γυναίκες που έχουν κάνει επιτυχή θεραπεία για καρκίνο του μαστού. 

Η κακή διατροφή στην εφηβεία συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού

Η κακή διατροφή στην εφηβεία μπορεί να αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του μαστού μετά την ενηλικίωση, αναφέρει νέα έρευνα.
Αναδημοσίευση από εδώ.
Γράφει: Νέτα Σοφία
Ειδικός Συνεργάτης - Σύμβουλος Έκδοσης

Όπως έδειξε, τα κορίτσια που τρώνε πολλή ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες (π.χ. άσπρο ψωμί και ζυμαρικά), κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, και λίγα λαχανικά και φρούτα έχουν κατά το ένα τρίτο αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού και μάλιστα σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Ωστόσο το εύρημα αυτό δεν σημαίνει ότι η κακή διατροφή είναι αιτία του καρκίνου, αλλά ότι αποτελεί παράγοντα κινδύνου, διευκρίνισε η κύρια ερευνήτρια Karin Michels, επικεφαλής στο Τμήμα Επιδημιολογίας του UCLA Fielding School of Public Health, στο Λος Άντζελες.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Μισθοί: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Αναδημοσίευση από εδώ.

Την τραγική πραγματικότητα της αγοράς εργασίας στη χώρα φέρνει στην επιφάνεια το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του 2017.

Η μείωση των μισθών σε επίπεδα κάτω των 800 ευρώ μικτά για περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η εντυπωσιακή αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, η απόλυτη κυριαρχία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης έναντι της πλήρους απασχόλησης και η σημαντική αύξηση του ποσοστού φτώχειας από το 27,7% που ήταν το 2010 στο 35,7% το 2015, αποτελούν πλέον την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.

Σύγκριση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις άλλες μαζί»

Αναδημοσίευση από εδώ.

«Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο, Deutschlandfunk (DLF).

Η αναγνώριση των «επιτευγμάτων» της κυβέρνησης Τσίπρα, από τον στενότερο συνεργάτη του Β. Σόιμπλε και επίσης χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, φανερώνει ότι πίσω από το στημένο «θεατράκι» του «κακού» γερμανού υπουργού Οικονομικών και της «αριστερής» κυβέρνησης που δήθεν αντιδρά, αντιστέκεται και εκβιάζεται, κρύβεται η αταλάντευτη εφαρμογή της βαρβαρότητας, σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Όταν η ζωή σου αξίζει 3 ευρώ/ώρα και ό,τι πάρεις φιλοδώρημα

Αναδημοσίευση από εδώ.

Πόσες ακόμη φορές θα αναγκαστούμε να μάθουμε τη φρικτή είδηση του θανάτου ενός συναδέλφου από εργοδοτική δολοφονία?? Ο Μέμο, συνάδελφος διανομέας στα Mikel, μόλις 22 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα την Πέμπτη 2/3 και κατέληξε μια εβδομάδα μετά.

Δεν ήταν η «κακιά στιγμή», δεν ήταν «γραφτό του». Είναι μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Το ξέρουμε όλοι πια, τα παιδιά με τα μηχανάκια δέχονται απίστευτη πίεση στη δουλειά τους. Κακοσυντηρημένα οχήματα, με έξοδα που επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου το διανομέα, ελλειπής ή και καθόλου εξοπλισμός μοτοσυκλετιστή, άγχος, τρέξιμο, τηλέφωνα και νευρική οδήγηση, όλα ενορχηστρωμένα από εργοδοσίες που δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση των κερδών τους.

Η γνωστή γαλέρα των MIKEL, που μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα, αφού εξαντλεί ολόκληρο το αντεργατικό οπλοστάσιό της με εκδικητικές απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση και τρομοκρατία,

Ο Υμηττός μας: Αξίζει ο πνεύμονας μας να προστατευτεί

Δημοσίευση άρθρου του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Κουγιά (κάτοικος Καρέα)

Ο Υμηττός έχει έκταση 81.230 στρέμματα. Πρόκειται για ένα μακρύ και στενό βουνό με συνολικό μήκος 20 χλμ. Ένα βαθύ φαράγγι χωρίζει το βόρειο από το νότιο τμήμα του βουνού. Έχει περίπου 50 σπήλαια και βάραθρα. Απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και επεκτείνεται στα ανατολικά, από την Αγία Παρασκευή έως και τη Βουλιαγμένη. 

Τα πολλά οικοσυστήματα, πευκοδάση, φρύγανα, ποώδης βλάστηση και βραχώδης περιοχές, προσδίδουν στο βουνό ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον. Περίπου όλο το βουνό είναι ενταγμένο στο δίκτυο «ΦΥΣΗ 2000», δηλαδή στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 που στόχο έχει την προστασία των σπάνιων οικοσυστημάτων. 

Στο ανατολικό τμήμα της Αθήνας υψώνεται ο ορεινός όγκος του Υμηττού! Αν και έχει καταπονηθεί αρκετά τόσο με τις άναρχες οικοδομήσεις, όσο και με τις πυρκαγιές που τον έχουν πλήξει, αν και το μεγαλύτερο μέρος του έχει καταστραφεί, μέχρι τις μέρες μας συνεχίζει να παραμένει ζωντανός!

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Για την δημοτική συγκοινωνία

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Με έκπληξη διαπιστώσαμε διαβάζοντας τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Δημοτική Αρχή προτίθεται να περιορίσει τον στόλο των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή εισηγείται την δωρεά ενός λεωφορείου στο Δήμο Δωρίδος και την παραχώρηση χρήσης άλλων δύο στο Δήμο Ζωγράφου. Περιμένουμε να ακούσουμε το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής για αυτή την απόφαση. Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι πριν ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή δώρισε άλλο ένα λεωφορείο στον Δήμο Μεγανησίου Λευκάδας.

Εμείς γνωρίζουμε ότι για τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία της πόλης μας. Η λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη μας ήταν ένα πάγιο αίτημα των πολιτών και από την μέρα που ξεκίνησε η λειτουργία της εξυπηρετούνται χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι αγκάλιασαν την υπηρεσία. 

Για τα γήπεδα στην ΕΡΓΑΝΗ: Αναδημοσίευση επιστολής δημότη

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες του Βύρωνα και για να δείξω την απογοήτευσή μου για τον εμπαιγμό, τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια, όσο αφορά τα γήπεδα της Εργάνης.

Λοιπόν, η ενημέρωση που είχαμε από το σωματείο του Αθηναϊκού όπου και αθλείται ο γιός μου, πέρσι τον Μάιο παρακαλώ, ήταν ότι οι προπονήσεις θα σταματήσουν στα μέσα του Ιουνίου γιατί θα ξεκινούσαν τα έργα αλλαγής χλοοτάπητα, ανάπλασης του χώρου και ανακατασκευή των αποδυτηρίων από την Δημοτική Αρχή.  Τέλη Αυγούστου και γυρίζοντας από διακοπές πήγα να δω το νέο γήπεδο, τρομάρα μου, και βέβαια δεν είδα τίποτα, μόνο ξηλωμένο τον παλιό χλοοτάπητα, ο οποίος ήταν στοιβαγμένος σαν βουνό (και παραμένει ακόμα έτσι). 

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις και ενημερωθήκαμε ότι τον Οκτώβρη

Εκτεταμένη ρύπανση και εγκατάλειψη υποδομών στη Β' ζώνη Υμηττού στην περιοχή της Εργάνης - Δασαρχείο και δημοτική αρχή κάνουν τα στραβά μάτια

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Συνεχίζεται η παράνομη ρίψη μπαζών, οικοδομικών υλικών και άλλων αντικειμένων από ασυνείδητους εργολάβους και ιδιώτες στην περιοχή της Εργάνης εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί στα θέατρα Βράχων Όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, ασυνείδητοι εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του Δασαρχείου έχουν μετατρέψει ξανά την περιοχή σε χωματερή! Η περιοχή ανήκει στην Β Ζώνη Υμηττού και γειτνιάζει με το δημοτικό Γυμναστήριο, γήπεδα και σχολεία που αθλούνται και παίζουν μικρά παιδιά. Η περίφραξη είναι ανεπαρκής και η μπάρα στην είσοδο είναι διακοσμητική με συνέπεια να παραβιάζεται συχνά από εργολάβους και ιδιώτες που πετούν μπάζα και οικοδομικά υλικά, μας καταγγέλλουν περίοικοι και επισκέπτες της περιοχής.

Στην συγκεκριμένη περιοχή το 2010 κατά την διάρκεια έργου ασφαλτοστρώσεων η τεχνική εταιρεία «ΓΗΓΕΡΤΟΝ» με την ανοχή της τότε δημοτικής αρχής Χαρδαλιά εναπόθετε παράνομα ασφαλτικά υλικά που προέρχονταν από το φρεζάρισμα των δρόμων και αντιολισθητικές πλάκες. Για αυτήν την συμπεριφορά αμφότεροι καταδικάστηκαν από το Εφετείο Αθηνών.(δείτε εδώ http://politestouvirona.blogspot.gr/2017/01/6_11.html).

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Ο μήνας έχει εννιά... και πέρα βρέχει;

Αναδημοσίευση από εδώ.
Άρθρο από το blog "Βύρωνας, η πόλη μας"

Αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή που αποστείλαμε με e-mail προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Αγγέλη, την 23η Φεβρουαρίου 2017, σχετικά με την υποχρέωση των Αντιδημάρχων περί απαντήσεως επί των ερωτημάτων που έθεσαν οι πολίτες στην Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ της 19ης Φεβρουαρίου 2017, για τον λόγο ότι, παρήλθαν 18 ημέρες και οι απαντήσεις, ακόμη, δεν έχουν δοθεί. Πράγμα που έπρεπε να είχε συμβεί την ημέρα εκείνη, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης, δηλαδή, ΔΗΜΟΣΙΑ ! 

Φιλανθρωπική εκδήλωση υποστήριξης παιδιών με καρκίνο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα: Σχεδόν 600.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μόλις 394 ευρώ μικτά

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Η οικονομική κρίση και ο εφιάλτης της ανεργίας γίνεται ευκαιρία για πάρα πολλούς μικρούς και μεγάλους εργοδότες για να αυξήσουν τα κέρδη τους μέσα από την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων . 

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την απασχόληση και τις αμοιβές. 

Τα στοιχεία από την ανάλυση των περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ) το Μάιο του 2016

Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών: Άλλη μία υπουργική εξαγγελία

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
"Η Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών θα είναι έτοιμη πριν το Πάσχα και οι Έλληνες θα πάνε στα χωριά τους μέσω ενός ασφαλούς αυτοκινητόδρομου"δήλωσε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Ρίαλ ef em o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον υπουργό μόνο σε τρία σημεία, τα οποία είναι και πολύ μικρά, θα υπάρχει μια λωρίδα κυκλοφορίας και αυτό γιατί υπάρχουν ακόμη είτε παράλληλες εργασίες για τον σιδηρόδρομο, είτε λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών.

Στα σημεία αυτά συνολικού μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων μεταξύ Κορίνθου και Πατρών (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Ρίο) η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (τοπικών παρακάμψεων ή στενώσεων).

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Με αρκετό ενδιαφέρον η εκδήλωση της Διαδημοτικής Επιτροπής για την Προστασία του Υμηττού στις 6 Μάρτη

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Την Δευτέρα 6 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η συζήτηση – συνάντηση της διαδημοτικής επιτροπής για την προστασία του Υμηττού στην Ηλιούπολη.
Παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από διάφορους φορείς και θίχτηκαν διάφορα ζητήματα.
Ομιλητές από την πλευρά της διαδημοτικής επιτροπής για την προστασία του Υμηττού στο βήμα ήταν οι Παναγιώτης Τότσικας και ο Τάσος Κεφαλάς.

Στην εισήγηση ο κ. Τότσικας έκανε μία σύντομη αναδρομή στα όσα όριζε το παλαιό και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και στους νόμους και διατάγματα που το συνόδεψαν σχετικά με τον Υμηττό και την παρούσα κατάσταση.
Τόνισε τις ευθύνες της κεντρικής και τοπικής εξουσίας για τη συνεχή συρρίκνωση του Υμηττού και τις επιβουλές από διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα και την εκκλησία.
Ανέδειξε την σημασία του τοπίου για το λεκανοπέδιο και τη διατήρηση του δασικού χαρακτήρα και οικοσυστήματος στο όρος καθώς επισήμανε και πλευρές διάσωσης αρχαιολογικής κληρονομιάς και ευρημάτων.

Κιλελέρ 6 Μάρτη 1910 - 107 χρόνια από τον ξεσηκωμό της αγροτιάς

Αναδημοσίευση από εδώ.
Στο τέλος του 18ου αιώνα και στις αρχές του 19ου αιώνα ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδας δίνει σκληρούς αγώνες και ξεσπάει σε εξεγέρσεις διεκδικώντας τη βελτίωση της θέσης και της ζωής των μικρομεσαίων αγροτών και την απαλλοτρίωση και το μοίρασμα των τσιφλικιών στους κολίγους. Στη Πελοπόννησο οι αγρότες μάχονται για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης της σταφίδας, με κορύφωση τις αγροτικές εξεγέρσεις στην Αχαΐα και την Ηλεία το 1885, που χτυπήθηκαν με τα όπλα. Στη Θεσσαλία, η οποία πέρασε στο ελληνικό κράτος το 1881, η γη και οι κολίγοι απλώς πέρασαν από τα χέρια του Τούρκου τσιφλικά στα χέρια του Έλληνα.

Για τους κολίγους του θεσσαλικού κάμπου τίποτα δεν άλλαξε. Ο Δημήτριος Μπούσδρας στο βιβλίο του «Η Απελευθέρωσις των Σκλάβων αγροτών» καταγράφει:

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Κοινωφελής εργασία: Καθυστερούν τα οριστικά αποτελέσματα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ


Θα καθυστερήσει η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας, εξαιτίας των χιλιάδων ενστάσεων που κατατέθηκαν μετά την δημοσιοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Οι οριστικοί πίνακες είναι πολύ πιθανό να δημοσιοποιηθούν προς τα τέλη Μαρτίου, παρότι ο έλεγχος έχει αρχίσει από τις 17 Φεβρουαρίου, όταν και ολοκληρώθηκε η προθεσμία της υποβολής των ενστάσεων. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών και θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων. Πρόκειται για ανακύκλωση της ανεργίας και ασφαλώς έτρεξαν κατά χιλιάδες οι άνεργοι να κάνουν αίτηση μήπως καλύψουν έστω και προσωρινά μέρος των αναγκών τους, μη έχοντας άλη επιλογή, για να αντιμετωπίσουν έστω και προσωρινά τον εφιάλτη της ανεργίας. 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων όπου οι εργαζόμενοι βαπτίζονται ωφελούμενοι και αμείβονται με βάση την ηλικία και όχι την ειδικότητα, το αντικείμενο εργασίας, την προϋπηρεσία, τις σπουδές κ.λ.π. 

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Απάντηση της κα Βασιλοπούλου στους "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ"

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Aναδημοσιεύουμε για λόγους δημοκρατίας, την απάντηση της κας Βασιλοπούλου στο σχολιασμό μας για τον ορισμό αντιδημάρχων στις δημαιρεσίες του Δήμου -παρ' όλο που επέλεξε να μην μας την αποστείλει.

Στην απάντησή της η κα Βασιλοπούλου -παρότι έμπειρο, δημόσιο πολιτικό πρόσωπο- φαίνεται να έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Στην απώλεια αυτή και του μέτρου μπορούμε μόνο να ανάγουμε τις κατηγορίες που εξαπολύει προς τη συλλογικότητά μας για "κρυφές" ταυτότητες και άλλα τινά.

Διαφορετικά θα θυμόταν πως οι "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" δεν είμαστε δημοτική παράταξη για να διεκδικούμε πολιτικό πελατολόγιο κανενός είδους.

Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Οι δράσεις μας είναι φανερές και στοχεύουν στην υπεράσπιση των πολιτών και της πόλης από την λαίλαπα των μνημονίων και της κρίσης. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι συμπολίτες μας, όπως και η κ Βασιλοπούλου. 

Της συνιστούμε στο μέλλον περισσότερη σύνεση.

Απάντηση της Δημοτικής Συμβούλου Ελένης Βασιλοπούλου στους «Πολίτες του Βύρωνα»
Αναδημοσίευση από εδώ.

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Τα ονόματα των πέντε αντιδημάρχων στον Δήμο Βύρωνα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Άκης Κατωπόδης


Στις θέσεις τους παραμένουν οι τέσσερεις από τους πέντε αντιδημάρχους

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Μια από τα ίδια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη για τον ορισμό των αντιδημάρχων για την περίοδο 1/3/2017 έως την λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής 31/8/2019.

Μοναδική αλλαγή η θέση της αντιδημάρχου χωρίς αντιμισθία για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς που τοποθετήθηκε η κα Κλωνάρη Λεμονιά, στη θέση της κας Βασιλοπούλου Ελένης. Στην κα Κλωνάρη ανατέθηκαν επιπλέον καθήκοντα, όπως η εποπτεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου και ο συντονισμός των δράσεων που αφορούν τη λειτουργία της Διεύθυνσης Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών.

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Δασικοί Χάρτες: Ένας ακόμη «δούρειος ίππος» για αναδιανομή της γης και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα

Αναδημοσίευση από εδώ.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι δασικοί χάρτες θα έπρεπε να έχουν ως αφετηρία την περιβαλλοντική ευαισθησία και την προστασία των δασών από κάθε λογής καταπατητές - που ιστορικά υπήρξαν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι - προς όφελος όλου του λάου της χώρας μας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Η κυβέρνηση μέσα από την εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης της ανάρτησης των δασικών χαρτών, μετατρέπει το δικαίωμα της υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας σε εισπρακτικό μέτρο.

Επιβάλλει μέσω της πληρωμής παραβόλου για τις ενστάσεις κατά του δασικού χάρτη, ένα ακόμα χαράτσι για την είσπραξη ενός σημαντικού ποσού που θα το πάρει από έναν μεγάλο αριθμό φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων και ανθρώπων της υπαίθρου και θα το δώσει στην εξυπηρέτηση του χρέους και των δανειστών. Τα βάρη πέφτουν και πάλι στους πολλούς και φτωχούς ενώ οι πλούσιοι μεγαλοκαρχαρίες αφήνονται για μια ακόμη φορά στο απυρόβλητο.

Δημόσια συζήτηση στην Ηλιούπολη για τον Υμηττό - Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, 18.30μμ

“Ο Υμηττός και πάλι σε κίνδυνο”

Το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού

στο στόχαστρο κερδοσκοπικών συμφερόντων!


Δημόσια συζήτηση στην Ηλιούπολη

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, 18.30 

στο αναψυκτήριο του Δημοτικού Άλσους «Δ. Κιντής», Μνησικλέους και Ύδρας


Παρεμβαίνουν συλλογικότητες και πολίτες 

από Γλυφάδα - Ελληνικό/Αργυρούπολη - Άλιμο - Ηλιούπολη- Βύρωνα - Ζωγράφου - Χολαργό/Παπάγου - Αγ. Παρασκευή

Διοργάνωση:

Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού

Δείτε εδώ το κάλεσμα της "Διαδημοτικής Επιτροπής για την προστασία του Υμηττού"
Δείτε εδώ το υπόμνημα της "Διαδημοτικής Επιτροπής για την προστασία του Υμηττού"

Αναδημοσίευση επιστολής συμπολίτριας: "Πόσο ευτυχισμένος μπορεί να νιώθει ο Δημότης του Βύρωνα;"

Αγαπητοί κύριοι 

Εάν αναρωτιέστε γιατί οι δημότες του Βύρωνα δεν έρχονται στις συγκεντρώσεις που διοργανώνετε, τότε επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα παράπονα μου ως δημότης που κατοικεί επί της οδού Φορμίωνος:
  1. Καθολική απουσία πεζών καθαριστριών με αποτέλεσμα τη συσσώρευση πολλών μικροσκουπιδιών μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου (τραγικό όταν βρέχει). 
  2. Μεγάλη έλλειψη θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων με το να υπάρχουν μονίμως σταθμευμένα οχήματα χωρίς πινακίδες τα οποία θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί άμεσα (δες π.χ. οδό Κορδελιού). 
  3. Δρόμοι, με πρώτη και καλύτερη την οδό Φορμίωνος, με άπειρες λακκούβες και συχνά ατυχήματα με έως και σοβαρούς τραυματισμούς στην συμβολή Κορδελίου και Φορμίωνος (ίσως ένα φανάρι;).
  4. Πεζοδρόμια κατεστραμμένα για τα οποία πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να μη στραμπουλήξεις κανένα πόδι στην καλύτερη των περιπτώσεων.
  5. Μηχανάκια παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια και απουσία της δημοτικής αστυνομίας. 
Αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που συναντά όποιος κινείται ή δραστηριοποιείται εντός του Δήμου. 

Εάν λοιπόν με ρωτάτε εάν νοιώθω υπερήφανος που κατοικώ στο Δήμο Βύρωνα, μην περιμένετε να πάρετε μια θετική απάντηση. 

Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσετε να το διαβάσετε. 

Σ.Κ.

«Η Αλληλεγγύη των Λαώ θα Νικήσει» - Επίσκεψη Ιταλών μαθητών στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ)

Αναδημοσίευση από εδώ.

Χθες 27.2.2017 Καθαρή Δευτέρα πρωί, μαθητές από το Πολυκλαδικικό Λύκειο του Μιλάνου Ιταλίας «Κιουρί-Σράφα» συνοδεία των καθηγητών τους, επισκέφτηκαν το ΚΙΦ Βύρωνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο χρέος, στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές της Ε.Ε. Μαζί με τα μηνύματα αλληλεγγύης οι μαθητές έφεραν επίσης στο ΚΙΦΒ φάρμακα. Την προηγούμενη μέρα οι μαθητές είχαν επισκεφτεί τους Σύριους και άλλους πρόσφυγες στο Ελληνικό.

Εκδήλωση για τον Φιντέλ Κάστρο: Ιδεολογική και πολιτική παρακαταθήκη

Αναδημοσίευση από εδώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Φιντέλ Κάστρο: Ιδεολογική και πολιτική παρακαταθήκη

Τρίτη 7 Μάρτη, στις 7:00 το απόγευμα,
στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης”,
Ακαδημίας 50


Με αφορμή τον θάνατο του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, πριν τρεις μήνες, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, παγκόσμια και για βδομάδες, επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή επικοινωνιακή επέλαση παραπληροφόρησης, αμαύρωσης και χλευασμού της ζωής και του έργου του Φιντέλ Κάστρο, αλλά και συνολικά της Σοσιαλιστικής Κούβας η οποία φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.