Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Η ασφαλτόστρωση της οδού Χρ. Σμύρνης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
  • Ασφαλτόστρωση της Οδού Χρ. Σμύρνης:
  • Το έργο έχει αστοχίες, έχει προβλήματα αλλά... εγκρίθηκε η παραλαβή του από το Δημοτικό Συμβούλιο με έντεκα συμβούλους της δημοτικής αρχής να ψηφίζουν υπέρ.
  • Απείχαν από την ψηφοφορία οι παρατάξεις των κ.κ. Γώγου και Μπαντή. 
Ο... βιοκλιματικός τάπητας (!)
Αποκαλυπτικά ήταν όλα όσα αναφέρθηκαν το βράδυ της Τέταρτης 17 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση της παραλαβής της ασφαλτόστρωσης της οδού Χρ. Σμύρνης.

Ένα έργο που κόστισε ζεστό χρήμα γιατί υποτίθεται πως θα ήταν βιοκλιματικό, θα είχε θετική επίδραση στο μικρόκλιμα της περιοχής κ.λπ.

Το συγκεκριμένο έργο σχολιάστηκε πολλές φορές αρνητικά από τους κατοίκους, αφού από τις πρώτες κιόλας ημέρες δια γυμνού οφθαλμού ήταν ορατές οι κακοτεχνίες αλλά και η αμφίβολης ποιότητας ασφαλτόστρωση.

Αυτό που όμως ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι η δημοτική αρχή το περασμένο φθινόπωρο -και χωρίς να έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια από την βιοκλιματική παρέμβαση που κόστισε πάνω από 200.000 ευρώ- έριξε νέα άσφαλτο στον ίδιο δρόμο, καταργώντας την προηγούμενη.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαυρόπουλος, Σάρολα, Παπαμιχαήλ με επιστολή που είχαν καταθέσει πριν αρκετό καιρό στο δημοτικό συμβούλιο είχαν αναδείξει το θέμα αυτό και είχαν ζητήσει να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν και να μην γίνει παραλαβή του έργου. Το 2016 δεν είχε γίνει προσωρινή παραλαβή όπως όριζε η σύμβαση -πιθανά γιατί ήταν ορατά τα προβλήματα.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για τον τρόπο που γίνονται τα δημοτικά έργα, εάν τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στις συμβάσεις με τους ανάδοχους εργολάβους και άλλα πολλά.

Τα στελέχη της δημοτικής αρχής προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το όλο θέμα λέγοντας πως "πράγματι μπορεί να υπήρξε αστοχία υλικού, γιατί το έργο ήταν πιλοτικό και δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία". Ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν κατηγορίες με την παράταξη του κ. Γώγου για το ποιος ευθύνεται περισσότερο: η δημοτική αρχή του κ. Χαρδαλιά που επέλεξε και προγραμμάτισε το συγκεκριμένο έργο ή η σημερινή που το εκτέλεσε και το παρέλαβε.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και οι παρατάξεις των κκ Σωτηρόπουλου, Πάλμου, Τζορτζιώτη ήταν λάβροι κατά της δημοτικής αρχής και προσπάθησαν να αναδείξουν τις ευθύνες της. Ακόμη ζήτησαν να μην γίνει παραλαβή του έργου και να ζητηθούν ευθύνες.

Τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι που παρευρίσκονταν στη συζήτηση χωρίστηκαν στα δυο: έντεκα υπέρ της δημοτικής αρχής και έντεκα κατά αυτής. Τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής μετρώντας διπλή η ψήφος του προέδρου κ. Αγγέλη. Να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις των κ.κ Γωγου και Μπαντή επέλεξαν την αποχή διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την δημοτική αρχή να παραλάβει το συγκεκριμένο έργο και να μην αποδοθεί καμία ευθύνη για τη διαχείριση του έργου και την ροή του δημοσίου χρήματος σε κάτι που ουσιαστικά λόγω των κακοτεχνιών δεν υλοποιήθηκε.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 21 Ιανουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου