Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Νέος γύρος κατασχέσεων στο δήμο Βύρωνα;

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Πρώτο θέμα είναι η Ενημέρωση για τις κατασχέσεις βεβαιωμένων οφειλών έως το έτος 2013 και λήψη σχετικής απόφασης. 

Επικοινωνήσαμε με δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής δεν υπήρχε εισήγηση στο φάκελο των θεμάτων, έτσι ώστε να γνωρίζουν την εισήγηση της δημοτικής αρχής, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι -συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης- να την μελετήσουν και να τοποθετηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Σας καλούμε να προσέλθετε στις 12/02/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:30 στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Καραολή & Δημητρίου 36-44) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του N. 3852/2010 “Αυτοδιοίκηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πρόγραμμα Καλλικράτης” για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης : 
1. Ενημέρωση για τις κατασχέσεις βεβαιωμένων οφειλών έως το έτος 2013 και λήψη σχετικής απόφασης. 
Και ακoλουθούν άλλα 71 θέματα...

Να σημειώσουμε ότι το θέμα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών 3.800 πολιτών για οφειλές στο δήμο, που είχε προωθήσει η δημοτική αρχή, είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στον πόλη και υποχρεώθηκε η δημοτική αρχή σε αναδίπλωση. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 18 Δεκεμβρίου, σε μία πολύ έντονη συνεδρίαση με την παρουσία πολιτών, υπήρξε αναστολή των κατασχέσεων μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. 

Σχετικές ανακοινώσεις είχαμε δημοσιεύσει για το ζήτημα αρχικά εδώ, ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση μας - απάντηση στην προκλητική ανακοίνωση της δημοτικής εξουσίας και τελικά παρουσιάσαμε την τότε κατάληξη και ασκήσαμε κριτική, ως συλλογικότητα, στις θέσεις που διατύπωνε ο ίδιος ο δήμαρχος με τρίτη ανακοίνωσή μας, στην οποία προειδοποιούσαμε πως το πρόβλημα απλώς μετατίθεται.
 
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 9/2, ενημερωθήκαμε από δημοτικούς συμβούλους ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να εισηγηθεί νέο γύρο κατασχέσεων από τις 5 Μαρτίου 2018. Αυτή τη φορά δεν θα γίνει μαζική αποστολή κατασχετηρίων, όπως έγινε την προηγουμένη φορά παραμονές εορτών. Αντί αυτού φαίνεται να επιλέγει την σταδιακή αποστολή σε βάθος χρόνου ορισμένου αριθμού κατασχετηρίων. Θα στέλνονται 400 κατασχετήρια κάθε μήνα στις τράπεζες, με εξαίρεση τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, προσπαθώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις που γνωρίζει καλά πως θα υπάρχουν." 

Εάν γίνει πράξη η πολιτική πρόθεση της δημοτικής αρχής επανέρχεται ο τρόμος των κατασχέσεων πάνω από την πόλη. Πρόκειται για την επιβολή μιας ισοπεδωτικής, ανάλγητης κοινωνικά μνημονιακής πολιτικής από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει προηγούμενο στην πόλη. Την ίδια στιγμή οι μεγαλο-οφείλετες συνεχίζουν να μην πληρώνουν και να βρίσκουν το τρόπο να διαφεύγουν με την ανοχή της εκάστοτε δημοτικής εξουσίας. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 11 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου