Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα προς τη συλλογικότητά μας

"Αυτοί που αρπάζουν το φαί από το τραπέζι… κηρύττουν τη λιτότητα"
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ


Ως απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός χαρακτηρίζεται η επιστολή-απάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μας σελίδας (βλ. εδώ), με αφορμή τη συγκέντρωση που έγινε στις 27-2-2018,στο κινηματογράφο ΛΟΥΙΖΑ και ομιλήτρια την υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου.

Αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό της ηγεσίας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ, που διαπιστώνουν καθημερινά ότι το αφήγημα της κυβέρνησης, περί ανάταξης της οικονομίας προς όφελος των πολιτών μέσω της πιστής τήρησης των μνημονίων, καταρρέει κάτω από το βάρος της σκληρής πραγματικότητας που ζει ο λαός. Μας ξεπερνά όμως η πολιτική κατρακύλα των συντακτών του κειμένου που φτάνουν στο σημείο -στη σημερινή συγκυρία με αλόγιστο και επικίνδυνο τρόπο- να ταυτίζουν την πολιτική κριτική με «σχέδια ακροδεξιάς πολιτικής» .

Οι επιτελείς της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα -αν όχι ιδανικά- και όποιος ασκεί κριτική στην πολιτική τους πρακτική, τότε είναι γκεσταπίτης και συκοφάντης.

ΔΕΝ θα ακολουθήσουμε τον πολιτικό κατήφορο των συντακτών της ανακοίνωσης. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι ότι με αυτές τις πολιτικές πρακτικές προσπαθούν να υψώσουν τείχη στην βάση του κόσμου της αριστεράς. Τείχη εχθρότητας και διχόνοιας.

Δεν θα απαντήσουμε στην συγκεκριμένη επιστολή γιατί είναι ποταπή, πολύ δε περισσότερο δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε -γιατί είναι ξένο προς τη συλλογικότητα μας- το ύφος και τον… -δήθεν- «πολιτικό πολιτισμό» που επικαλούνται οι συντάκτες, ή ο συντάκτης, της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. 

Και επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται δημοσιεύουμε την επιστολή για να βγάλουν οι πολίτες – αναγνώστες της ιστοσελίδας μας τα δικά τους συμπεράσματα. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 3 Μαρτίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ ΠΡΟΣ «ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ 27/2/2018 –ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ 
Με κατάπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση «Πολίτες του Βύρωνα» για την ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ στις 26/2/2018 με την Αν. Υπουργό Θεανώ Φωτίου. 
Η κατάπληξή μας προκύπτει από το προκλητικά γκεσταπίτικο ύφος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Καταρχήν η αστυνομική δύναμη δεν καλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακολουθεί οδηγίες για την ασφάλεια των Υπουργών (φυσικά όχι από τους πολίτες). Η προσπάθεια να χτυπηθεί η δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά μόνο και μόνο επειδή παρευρέθηκαν μέλη της στην συγκεκριμένη συγκέντρωση μας ξεπερνάει. 
Ο δήμαρχος της πόλης εφόσον καλείται οφείλει να παρευρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη του. 
Και για να πάμε στα ουσιώδη. Η φτωχοποίηση των ανθρώπων δεν οφείλεται στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και στην διακυβέρνηση της αριστεράς. Αντιθέτως υπάρχουν άπειρα στοιχεία που τεκμηριώνουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει αυτή η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. 
Το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης Κ.Ε.Α (που είναι χρήματα και όχι ταπεράκι), η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας, η επιδότηση ενοικίου και ρεύματος, η μείωση της ανεργίας κα- τά 7% και όχι η αύξηση της, η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, τα μέτρα για την παιδική προστασία, τα 250 κέντρα κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, τον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και δεκάδες άλλες πρωτοβουλίες που οι «καλοθελητές» θα άκουγαν αν δεν είχαν επιλεκτικά βουλώσει τα αυτιά τους σε όλη την δεξιά φρασεολογία του Κυρ. Μητσοτάκη. 
Ακούστε, η κυβέρνηση αυτή δεν κρύβεται και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που κάνει εκδη- λώσεις και επικοινωνεί με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Δεν μας τρομοκρατούν οι «λασπολόγοι» του internet που κρύβονται στην ανωνυμία του πληκτρολογίου. Και επειδή ο Βύρωνας είναι μικρό χωριό κάντε και εσείς καμιά εκδήλωση να δούμε αν αντέχετε στην κριτική και στο ξεβόλεμα από την αυταρέσκειά σας! Εμείς συνεχίζουμε και η κοινωνία θα μας κρίνει χωρίς την βοήθεια σας! 
Θα έπρεπε σαν Πολίτες του Βύρωνα, όπως θέλετε να ονομάζεστε, να συμμετέχετε στον διάλογο με την Αν. Υπουργό, αρμόδια για την κοινωνική προστασία και να αντιπαραβάλλετε την δική σας κοινωνική πολιτική. Αλλά ούτε πρόταση έχετε ούτε έργο να δείξετε παρά μόνο μια αντι-Σύριζα πολιτική που εξυπηρετεί τα σχέδια της ακροδεξιάς πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο λαός του Βύρωνα κατανοεί το δύσκολο έργο που έχει επιτύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και αυτό σας έχει γίνει εφιάλτης. 
Η αλληλεγγύη και εθελοντισμός υπήρχαν πριν ο λαός φέρει σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι μέσα στο DNA της αριστεράς. Προφανώς οι «Πολίτες του Βύρωνα» δεν έχουν σχέση με την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό γιατί δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά του εθελοντισμού από την αμοιβή και τα ένσημα. 
Για κάποιους «εκ των αριστερών» επικριτών μας, ο πολιτικός πολιτισμός και η αστική ευγένεια εκλαμβάνεται σαν πολιτική αδυναμία. Σε περιπτώσεις δε, που η εκφώνηση του μονολόγου τους γίνεται δυσχερής τότε μετατρέπεται σε υστερία, χρησιμοποιώντας όλα τα κλισέ των αντιδραστικών ΜΜΕ γαρνιρισμένα με «αριστερή» φρασεολογία. Οι χώροι των εκδηλώσεων μας είναι πάντα ανοικτοί στο διάλογο και την κριτική, αλλά κλειστοί στους αφορισμούς της λογικής «όσο πιο χειρότερα, τόσο καλύτερα» για το Κίνημα, και τη ……πολιτική μας επιβίωση.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ
2 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου