Την Παρασκευή 21.9.2012 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χαρά Καφαντάρη  (Β Αθήνας)  και Βασίλης Κυριακάκης  (Φθιώτιδας) μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βύρωνα επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας  Βύρωνα και  συναντήθηκαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου.
Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε η σταδιακή, από την πλευρά της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας  υποβάθμιση του Κέντρου, το οποίο σήμερα λειτουργεί με μόνον έναν  ιατρό Γενικής Ιατρικής, γεγονός που έχει ως συνέπεια και  τη λειτουργία του μέχρι τις 3.00μμ., αντί της 24ωρης λειτουργίας.
Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο, οι Βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσαν:
«Η συρρίκνωση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που έχει δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες με την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επιτείνεται με την πολιτική των μνημονίων.  Εκφράζεται με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υγειονομικών Σχηματισμών και Δημόσιων Νοσοκομείων, με υποβάθμιση έως κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ. 
Θύμα της πολιτικής των Μνημονίων και της τρικομματικής συγκυβέρνησης και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, όχι μόνον του Βύρωνα αλλά και των όμορων Δήμων δεν μπορεί πλέον να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Απαιτείται άμεσα να στελεχωθεί με επαρκή αριθμό μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, ώστε να καλύπτει επαρκώς τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην τοπική κοινωνία».
Αθήνα, 22.9.12